Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα εγκαίνια της ΔΕΘ μιλάει σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

Στο «πρωτογενές πλεόνασμα» αναμένεται να επικεντρωθεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης

Διαβεβαιώσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και τους δανειστές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το σύνολο των συμφωνημένων φιλομονοπωλιακών - αντιλαϊκών μέτρων, αναμένεται να δώσει σήμερα ο Α. Σαμαράς, μιλώντας στα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ. Ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να καλλιεργήσει προσδοκίες για «ανάκαμψη» μέσω και της επίτευξης «πρωτογενούς πλεονάσματος», από την οποία ο λαός έχει τάχα να περιμένει όφελος, σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσει μπροστά στα μέτρα που έρχονται τους επόμενους μήνες.

Ενόψει των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της «κινητικότητας» το Φθινόπωρο, αλλά και των οριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης την επόμενη βδομάδα για την «εκκαθάριση εν λειτουργία» ή το λουκέτο στις εταιρείες ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση επιδιώκει να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ισχυριστεί στην ομιλία του ότι «τα δύσκολα έχουν περάσει» και ότι «δε θα υπάρξουν νέα μέτρα». Θα μιλήσει ακόμα για «κοινωνικό μέρισμα» στους χαμηλοσυνταξιούχους από το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη της οικονομίας, όταν αυτή έρθει, ενώ κυβερνητικά στελέχη διέρρεαν ότι θα θέσει και «κόκκινες γραμμές στους πιστωτές» (!), υποστηρίζοντας ότι «δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα η ελληνική κοινωνία».

Η επιχείρηση εξαπάτησης του λαού γίνεται με την κρίση σταθερά παρούσα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η οποία στο σύνολό της καταγράφει αναιμική ανάκαμψη, αντιμετωπίζοντας ζόρια στη διαχείριση της κρίσης. Καθώς στην Ευρωζώνη φουντώνουν τα σενάρια για τη χορήγηση νέου δανείου, το οποίο θα συνοδευτεί και από νέο μνημόνιο με μέτρα, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του 2014, οι τεχνοκράτες της τρόικας ζητούν παραπέρα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ώστε να μειωθεί κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, ενώ ανοίγουν και θέμα Ασφαλιστικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ