Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013
Πρεμιέρα με Σουηδία για εθνική

Mε κρυφό στόχο να βρεθεί ξανά στο βάθρο των μεταλλίων μετά από τέσσερα χρόνια και φανερό και τουλάχιστον πρωτεύοντα την εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα που οδηγεί απευθείας στο Μουντομπάσκετ το 2014, η εθνική ανδρών ρίχνεται από σήμερα στη μάχη του φετινού Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Σλοβενία. Με νέο τεχνικό τον Ιταλό Ανδρέα Τρινκέρι σημαντικές απουσίες (Καλάθης, Κουφός) αλλά με μια 12άδα παικτών διψασμένη για το καλύτερο, ικανή να κάνει αισθητή την παρουσία της στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, η εθνική ανδρών με βάση τα προγνωστικά συγκαταλέγεται στα φαβορί για τη διάκριση. Συμμετέχοντας στον τέταρτο όμιλο, το ελληνικό συγκρότημα στοχεύει αρχικά στην κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγεί στην επόμενη φάση.

«Προσοχή στην πρεμιέρα»

Η Ελλάδα κάνει πρεμιέρα σήμερα κόντρα στη Σουηδία (18.45 ΑΝΤ1) με τον Ιταλό τεχνικό να ζητάει ιδιαίτερα προσοχή απ' τους παίκτες του, εξηγώντας πως οι «πρεμιέρες κρύβουν πάντα εκπλήξεις και ιδιαίτερα όταν αγωνίζεσαι κόντρα σε ομάδες που θεωρούνται αουτσάιντερ». Για τη Σουηδία επισήμανε πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ενώ έχει και δύο ΝΒΑερ στη σύνθεσή της (Τέιλορ, Γερέμπκο). Οι άλλοι αγώνες του ομίλου είναι: Τουρκία - Φινλανδιά (15.30 ΟΤΕ ΤV), Ρωσία - Ιταλία (22.00 ΟΤΕ TV).

Ρωσία, Τουρκία, Ιταλία οι βασικοί αντίπαλοι

Η Ρωσία παραμένει σταθερή αξία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το καλοκαίρι απ' τις απουσίες αρκετών σημαντικών παικτών (Κιριλένκο Χριάπα Μοζγκόφ) αλλά και την ξαφνική αλλαγή προπονητή (παραίτηση Κατσικάρη). Πλέον, το βάρος πέφτει στους Σβεντ, Καράσεφ Πογκρατσόφ. Η Ιταλία αν και αυτή με απουσίες (Χάκετ, Μαντσινέλι, Μπαρνιάνι, Γκαλινάρι) ψάχνει τη διάκριση σχεδόν 10 χρόνια μετά (αργυρό στους Ολυμπιακούς του 2004). Η πιο πλήρης ομάδα, ίσως και όλης της διοργάνωσης, θεωρείται η Τουρκία (παρά τον προχτεσινό τραυματισμό του Ονάν), αφού ο τεχνικός της Μπογκνταν Τανιεβιτς - που επαναπροσλήφθηκε - είχε κενό το απουσιολόγιο, ενώ είδε ακόμα και τον Τούρκογλου να μετέχει στην αποστολή, αφού η ποινή του στο ΝΒΑ για χρήση αναβολικών δεν ισχύει στην Ευρώπη. Οσον αφορά την Φινλανδία η 9η θέση στην προηγούμενη διοργάνωση αποτελεί το εφαλτήριο για τη φετινή της προσπάθεια.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ/ 1η αγωνιστική/ Η ΤV

1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ισραήλ - Μ. Βρετανία. Βέλγιο - Ουκρανία, Γαλλία - Γερμανία, 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Λετονία - Βοσνία/Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ - Μαυροβούνιο, Σερβία - Λιθουανία (22.00 OTE TV/ANT1). 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Γεωργία - Πολωνία, Ισπανία - Κροατία (18.15 OTE ΤV), Τσεχία - Σλοβενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ