Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
Κινητικότητα για την προετοιμασία της επέμβασης

Αλλεπάλληλες επαφές του Ε. Βενιζέλου με εκπροσώπους της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για τη Συρία, επιβεβαιώνουν οι χτεσινές διαδοχικές συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες του Ευάγ. Βενιζέλου. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με την ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Κ. Αστον, η οποία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών «έλαβε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει μαζί του ενόψει των εξελίξεων στη Συρία». Ηδη, στους κόλπους της λυκοσυμμαχίας, διαγράφεται η πρόθεση των Ευρωπαίων εταίρων να προσυπογράψουν και να στηρίξουν μια ενδεχόμενη επέμβαση, διατηρώντας τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς αναφορικά με τη Συρία.

Επίσης, ο Ευάγ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες, τόσο για τα θέματα που σχετίζονται με τη Συρία, όσο και για τα θέματα που σχετίζονται με την Αίγυπτο με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, αλλά και τον Βέλγο ομόλογό του Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος είχε επισκεφθεί το Κάιρο την προηγούμενη βδομάδα. Σήμερα, ο Ευάγ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Βρετανίας στην Ελλάδα Τζον Κίτμερ, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, μέσα στη βδομάδα πιθανά θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σμιθ.

Χτες, ο Ευάγ. Βενιζέλος είχε συνάντηση και με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Ελλάδα, ενόψει και της επίσκεψής του στο Κάιρο στις 5 Σεπτέμβρη. Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στη Συρία, αναπαρήγαγε αυτούσια την προπαγάνδα - άλλοθι των ιμπεριαλιστών για την επέμβαση: «Εμείς θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων, η οποία είναι ειδεχθές έγκλημα, προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει η αντίδραση να είναι καθαρή και απόλυτη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι πρέπει «να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Συρίας που είναι επίσης μια χώρα καθοριστική για την ευρύτερη περιοχή» και πρόβαλε την ετοιμότητα της Ελλάδας για ενεργό εμπλοκή, σημειώνοντας: «Εμείς προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη και είμαστε σε επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, γιατί και με τις χώρες του Αραβικού κόσμου έχουμε πολύ στενή συνεργασία και επαφή προς την κατεύθυνση αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ