Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η προβοκάτσια των χημικών βολεύει τους ιμπεριαλιστές

Τα υλικά που χρησιμεύουν για την κατασκευή χημικών όπλων που βρέθηκαν στις 24 Αυγούστου, στην περιοχή Τζομπάρ όπου δρούσαν οι αντικαθεστωτικοί και μισθοφόροι πριν εκδιωχθούν από το συριακό στρατό
Τα υλικά που χρησιμεύουν για την κατασκευή χημικών όπλων που βρέθηκαν στις 24 Αυγούστου, στην περιοχή Τζομπάρ όπου δρούσαν οι αντικαθεστωτικοί και μισθοφόροι πριν εκδιωχθούν από το συριακό στρατό
Παρά το γεγονός ότι η Συριακή κυβέρνηση επέτρεψε σε ειδικούς εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στα χημικά όπλα να επισκεφτούν την περιοχή όπου την περασμένη Τετάρτη έγινε η επίθεση με χημικά, οι ΗΠΑ και οι άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επιμένουν να ενοχοποιούν την κυβέρνηση του Ασαντ ότι αυτή τα χρησιμοποίησε. Τους βολεύει, όπως άλλωστε το έκαναν και πριν 10 χρόνια στην περίπτωση της επέμβασης στο Ιράκ όπου χρησιμοποίησαν το πρόσχημα της κατοχής και χρήσης όπλων «μαζικής καταστροφής».

Από την άλλη, αγνοούν επιδεικτικά όσα αποκάλυψαν ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα («ΑΝΝΑ news», «Vesti») για την ύπαρξη εργαστηρίου παρασκευής χημικών όπλων σε ένα από τα προάστια της Δαμασκού, που μέχρι πρόσφατα έλεγχαν οι «αντικαθεστωτικοί». Συγκεκριμένα, τα βίντεο δείχνουν οίκημα στην περιοχή Τζομπάρ στο υπόγειο του οποίου βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες υλικών, προερχόμενων από τη Σαουδική Αραβία, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή χημικών όπλων. Βρέθηκαν επίσης αμερικάνικες αντιασφυξιογόνες μάσκες, αντίδοτα χημικών από το Κατάρ και γίνεται καταγγελία ότι στρατιώτες δηλητηριάστηκαν από χημικό αέριο, πιθανώς «αζαρίν» που χρησιμοποιήθηκε σε επιθέσεις από αντικαθεστωτικούς. Ο στρατιωτικός γιατρός στο 3ο λεπτό του βίντεο «ΑΝΝΑ news» λέει πως 50 τουλάχιστον στρατιώτες παρουσιάστηκαν με συμπτώματα από δηλητηρίαση.

Τα στοιχεία αυτά (αναλυτικά στο πόρταλ του ΚΚΕ www.902.gr ανάρτηση «Η προβοκάτσια των χημικών όπλων» την Δευτέρα 26/8 στις 12.43) είναι άλλη μια απόδειξη ότι σε μια περίοδο που οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις και μισθοφόροι αντιμετώπιζαν τη μια ήττα μετά την άλλη από τον συριακό στρατό, στήθηκε η προβοκάτσια των χημικών για να επισπευσθεί η άμεση στρατιωτική ιμπεριαλιστική επέμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ