Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ
Πρεμιέρα με τρεις ελληνικές συμμετοχές

Τα ξημερώματα της Κυριακής «ανοίγει» η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας ανδρών - γυναικών που ξεκινάει στην πόλη Τσουνγιού της Ν. Κορέας. Την πρώτη μέρα από ελληνικής πλευράς θ' αγωνιστούν στα προκριματικά σκιφ ελ. βαρών, ο Ν. Αφεντούλης (04:00), στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών η Κ. Νικολαΐδου (04:35) και στο διπλό σκιφ ελ. βαρών οι Π. Μαγδανής και Σπ. Γιάνναρος (05:52). Τα ξημερώματα της Δευτέρας (04:28), την προσπάθειά τους για διάκριση στο τετραπλό σκιφ ελ. βαρών ξεκινούν οι Λ. και Γ. Κόνσολας/Π. Μαγδανής/Σπ. Γιάνναρος.

Η Νικολαΐδου, έχει πραγματοποιήσει μια εξαιρετική χρονιά και στοχεύει (μετά τα χρυσά σε Παγκόσμιο U23, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Μεσογειακούς Αγώνες) στο τέταρτο προσωπικό της μετάλλιο. «Ελπίζω και η τέταρτη συμμετοχή μου να είναι το ίδιο καλή όσο οι προηγούμενες τρεις» δήλωσε, προσθέτοντας, «ευτυχώς ο τραυματισμός που με ταλαιπώρησε πριν λίγο καιρό δεν ήταν τόσο σημαντικός, επανήλθα κι ελπίζω να πάνε όλα καλά». Η νεαρή πρωταθλήτρια θα είναι «πολύ ικανοποιημένη με ένα μετάλλιο αλλά επειδή είναι Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και μια συμμετοχή στον τελικό θα ήταν μια εξίσου σημαντική επιτυχία».

Στη διοργάνωση θα λάβουν μέρος 948 αθλητές/ιες, οι οποίοι στελεχώνουν 384 πληρώματα από 73 χώρες (ρεκόρ συμμετοχών). Την πρώτη τους εμφάνιση θα κάνουν Ναμίμπια, Λιβύη, Κατάρ και Ακτή Ελεφαντοστού. Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει πληρώματα και στις 27 κλάσεις του προγράμματος και η Ιταλία σε 24. Η διοργανώτρια Κορέα θα συμμετάσχει με 21 πληρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ