Σάββατο 24 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Απειλές WADA σε Τζαμάικα

Η Παγκόσμια Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (WADA) απειλεί την Τζαμάικα με εισήγηση αποκλεισμού της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, για μη σωστή διεξαγωγή ελέγχων.

Αφορμή αποτέλεσε άρθρο -μετά την επιτυχία των Μπολτ, Φρέιζερ στην Μόσχα- στο αμερικανικό περιοδικό «Sports Illustrated», της πρώην εκτελεστικής διευθύντριας του οργανισμού αντιντόπινγκ (Jadco) στο νησί, Ρενέ Αν Σίρλεϊ, η οποία αναφέρθηκε σε ελλιπείς ελέγχους και αδυναμίες. «Νομίζουν ότι η Τζαμάικα είναι στο απυρόβλητο και δε φοβούνται τίποτε. Απλά κάθονταν και περίμεναν να συμβεί το κακό» κατηγόρησε (μεταξύ άλλων) τους αρμόδιους.

Ο γενικός διευθυντής της WADA, Ντέιβιντ Χάουμαν, προέτρεψε τους Τζαμαϊκανούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τις προειδοποιήσεις της Σίρλεϊ αλλιώς θα υπάρξουν συνέπειες: «Ηδη έχουμε θέσει το θέμα υπόψη του τζαμαϊκανού οργανισμού αντιντόπινγκ και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και σε κυβερνητικά στελέχη. Είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα κάνουν το καλύτερο για την πατρίδα τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν στη Τζαμάικα πως δεν πρόκειται να κάνουμε τα στραβά μάτια.

Αν οι Τζαμαϊκανοί αρνηθούν να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους τότε έχουμε το δικαίωμα εφόσον δεν τηρούν τους κανόνες, ιδιαίτερα στους ελέγχους αντιντόπινγκ που εφαρμόζουν, να τους τιμωρήσουμε ακόμα και με αποκλεισμό από διοργανώσεις, ενημερώνοντας φυσικά τη ΔΟΕ και την IAAF». Η ενημέρωση που αναφέρεται είναι η εισήγηση αφού η WADA δεν τιμωρεί. Εισηγείται/παραπέμπει στα αρμόδια όργανα (εν προκειμένω της ΔΟΕ και της IAAF) και αυτά αποφασίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ