Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Με 15 κωπηλάτες η Εθνική ομάδα

Με τη συντριπτική πλειοψηφία να προέρχεται από την κατηγορία κάτω των 23 και την ομάδα που πριν από λίγες μέρες αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πόζναν θα αγωνιστεί η Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών που ξεκινάει αύριο 2 και ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου στη Γλασκόβη της Σκοτίας.

Οι 13 από τους 15 αθλητές και τα 6 από τα 8 πληρώματα είναι ίδια με της ομάδας του παγκοσμίου U23, όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο, με μοναδικές προσθέσεις την Κατερίνα Νικολαΐδου που θα αγωνιστεί στο σκιφ και τον Σπύρο Γιάνναρο που θα πάρει μέρος στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Επίσης, δημιουργήθηκε, πάντα σε σχέση με το Πόζναν, ένα νέο πλήρωμα, αυτό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών από τους Νίνο Νικολαΐδη (ήταν 5ος στο μικρό τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών) και Γιάννη Μαρόκο (που μαζί με τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών).

Στο Ευρωπαϊκό της Γλασκόβης θα πάρει μέρος και το χρυσό πλήρωμα του διπλού σκιφ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του Πόζναν με τους Γιάννη Καλανδαρίδη και Χρήστο Στεργιάκα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκόβης είναι το πρώτο στην ιστορία που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα (από 2 έως 12/8) και στην ίδια πόλη με πέντε ακόμη Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα άλλων σπορ και συγκεκριμένα του Υγρού Στίβου (κολύμβηση, καλλιτεχνική, καταδύσεις, ανοιχτή θάλασσα), Ενόργανης Γυμναστικής, Ποδηλασίας, Τριάθλου και Γκολφ.

Στο Ευρωπαϊκό της Κωπηλασίας, που θα γίνει στο Στραθκλάιντ Κάτρι Κλαμπ και περιλαμβάνει 18 αγωνίσματα θα πάρουν μέρος 600 αθλητές κι αθλήτριες από όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής ομάδας: Διπλό σκιφ (α): Γιάννης Καλανδαρίδης - Χρήστος Στεργιάκας. Τετράκωπος άνευ (γ): Δήμητρα Τσαμοπούλου - Ιωάννα Μπιτζιλέου - Μαργαρίτα Γεωργούδη - Αθηνά Αγγελοπούλου. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Αναστασία Βόντζου - Θωμαΐς Εμμανουηλίδου. Διπλό σκιφ (γ): Αννέτα Κυρίδου - Σοφία Ασουμανάκη. Διπλό σκιφ ελαφρών βαρών (α): Νίνος Νικολαΐδης - Γιάννης Μαρόκος. Σκιφ ελαφρών βαρών (α): Σπύρος Γιάνναρος. Σκιφ (γ): Κατερίνα Νικολαΐδου. Σκιφ ελαφρών βαρών (γ): Μαρία Πέργουλη.

Ολοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ3.

Ωρες μετάδοσης: Πέμπτη 2/8: 11.20 ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ, Παρασκευή 3/8: 11.20 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ, Σάββατο 4/8: 13.05 ΤΕΛΙΚΟΙ, Κυριακή 5/8: 13.05 ΤΕΛΙΚΟΙ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ