Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντάμωμα βετεράνων αθλητών

Εκατοντάδες βετεράνοι αθλητές από τις βαλκανικές χώρες αναμένεται να ανταμώσουν αύριο Κυριακή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης για να συμμετέχουν στο Βαλκανικό Αγώνα Δρόμου σε ανώμαλο έδαφος που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος και τα μέλη του Συλλόγου Βετεράνων Αθλητών Θεσσαλονίκης. Το ραντεβού των αθλητών ορίστηκε για τις 11 το πρωί.

Με σύνθημά τους «ο αθλητισμός ενώνει, δείχνει το δρόμο», οι βετεράνοι αθλητές της Θεσσαλονίκης θα καλωσορίσουν τους συναθλητές - συναγωνιστές, σε μια χρονική στιγμή που τα Βαλκάνια βιώνουν τραγικές στιγμές, ως αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Οι παλαίμαχοι του αθλητισμού, Ελληνες, Αλβανοί, Τούρκοι, Ρουμάνοι, Σέρβοι, Μολδαβοί κλπ., που θα ριχτούν στον αγώνα της ευγενικής άμιλλας, θα δείξουν το δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσουν οι λαοί της περιοχής. Αυτόν της ειρηνικής συνύπαρξης, του αμοιβαίου οφέλους, στη βάση των ισότιμων σχέσεων, χωρίς ξένες επεμβάσεις.

Παράλληλα, θα στείλουν μήνυμα ελπίδας στους νέους των Βαλκανίων, προβάλλοντας πως ο αθλητισμός δίνει περιεχόμενο στη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ