Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
UEFA
Αποκλεισμός Μέταλιστ, αναμονή για ΠΑΟΚ

Ευχάριστα (κατά το ήμισυ) ήταν τα νέα για τον ΠΑΟΚ, από την UEFA. Η Επιτροπή Εφέσεων απέκλεισε (για εμπλοκή σε χειραγωγημένο αγώνα) τη Μέταλιστ. Το ερωτηματικό (που αφορά άμεσα τους «ασπρόμαυρους») είναι το μετά. Δηλαδή, αν θα πάρει τη θέση της, στα play offs του Champions League, ο ΠΑΟΚ ή αν προκριθεί, χωρίς αγώνα - στους ομίλους της διοργάνωσης - η Σάλκε, με την οποία έχουν κληρωθεί οι Ουκρανοί.

Η απόφαση αναμενόταν χτες (δεν είχε γνωστοποιηθεί, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) από την επιτροπή εκτάκτων γεγονότων, την οποία συγκροτούν πέντε μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, «το αρμόδιο όργανό της εξέτασε προσεκτικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα που υποβλήθηκαν από τον σύλλογο, καθώς και τις εκθέσεις που υπέβαλε ο πειθαρχικός επιθεωρητής της. Μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας, η Μέταλιστ αποκλείεται από τις διοργανώσεις της για τη σεζόν 2013/14», για παραβίαση των άρθρων 2.04 g, 2.05 και 2.10 του κανονισμού για τα κριτήρια συμμετοχής στο Champions League. Η Μέταλιστ έχει δικαίωμα, το οποίο θ' ασκήσει, να προσφύγει στο CAS.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ