Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11626

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εργο άμεσης προτεραιότητας η αντισεισμική θωράκιση

ΣΕΛ.  11
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι στις 23 Αυγούστου

ΣΕΛ.  2

ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ στο εμπόριο μεθοδεύουν μεγαλέμποροι - ΕΣΕΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να μην αποδεχτούν τη νέα μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων τους. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Σε κάθε χώρο να συζητήσουν, να δημιουργήσουν επιτροπές αγώνα και να ριχτούν στη μάχη, στον αγώνα, μαζικά, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα

Νέες δραστικές περικοπές στις αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων μεθοδεύουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου αξιώνοντας ευθέως μείωση μισθών κατά 13%! Το ζήτημα άνοιξε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), προβάλλοντας τον απροκάλυπτο εκβιασμό - ισχυρισμό, πως αν οι εργαζόμενοι δε δεχτούν από μόνοι τους αυτή τη μείωση, τότε μετά τη λήξη της μετενέργειας τον ερχόμενο Οκτώβρη, θα ακολουθήσουν ατομικές συμβάσεις, οπότε οι μειώσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Αρωγός στις μεθοδεύσεις της μεγαλοεργοδοσίας έσπευσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αυτό που βρήκε επιλήψιμο σε αυτήν την προκλητική επίθεση σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων είναι πως η πρόταση δεν έγινε ύστερα από... διάλογο!


ΣΕΛ.  3

ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Μακελεύουν το λαό οι αντιθέσεις των αστών

Σε «πορείες της οργής» με τη συμμετοχή εκατομμυρίων καλούσαν χτες οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», ενώ η, υπό το στρατό, μεταβατική κυβέρνηση δίνει οδηγίες για χρήση «πραγματικών πυρών», με το λαό της χώρας να αιματοκυλίζεται για ακόμα μία φορά για αντιθέσεις διαφόρων αντιμαχόμενων τμημάτων της αστικής τάξης.


ΣΕΛ.  13

ΚΚΕ
Να επικρατήσει το ταξικό κριτήριο

Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συνέχιση και κλιμάκωση του μακελειού σε βάρος του αιγυπτιακού λαού και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις της Αιγύπτου να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των διαφόρων αντιμαχόμενων τμημάτων της αστικής τάξης που προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να διχάσουν το λαό με κριτήρια ξένα προς αυτόν. Είναι ανάγκη να επικρατήσει το ταξικό κοινωνικό κριτήριο που είναι το μόνο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει ότι η λαϊκή δράση και κινητοποίηση θα βάλει πραγματικά στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική και την αστική τάξη της Αιγύπτου, είτε αυτή εκφράζεται μέσα από το στρατιωτικό πραξικόπημα είτε μέσω διαφόρων θρησκευτικών κινημάτων. Είναι ευθύνη των κομμουνιστών και των άλλων ταξικών δυνάμεων της Αιγύπτου να πρωτοστατήσουν στην πάλη για μια τέτοια προοπτική.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν τη σημασία της πρόσφατης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής, που οργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 20 Ιούνη, με στόχο το συντονισμό της δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές του κεφαλαίου στις χώρες της περιοχής. Η Κοινή Ανακοίνωση της Συνάντησης περιέχει συμπεράσματα τα οποία μπορούν να εξοπλίσουν το λαό της Αιγύπτου στην πάλη του για να μπει τέρμα στη σφαγή, την αντιλαϊκή πολιτική και την εκμετάλλευση.



ΚΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για το ατύχημα στον υποσταθμό της ΔΕΗ

ΣΕΛ.  24
Μπαράζ πυρκαγιών σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  10
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
Με πανηγύρια για «ανάκαμψη» κλιμακώνουν την επίθεση

ΣΕΛ.  8
ΡΩΣΙΑ
Διπλωματική μάχη για την Αρκτική

ΣΕΛ.  14   -   16
ΚΝΕ
Για τον άδικο χαμό του 19χρονου

Η οργή που προκαλεί ο θάνατος του 19χρονου να γίνει συνειδητός οργανωμένος αγώνας, διεκδίκηση μέτρων προστασίας για αξιοπρεπή ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών, των ανέργων. Εδώ και τώρα δωρεάν μετακίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για ανέργους, μαθητές, σπουδαστές. Να δυναμώσει η λαϊκή αλληλεγγύη, η πάλη με οδηγό το σύνθημα «Ενας για όλους και όλοι για έναν»! Οχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων. Ρήξη και ανατροπή.


ΣΕΛ.  9

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ