Σάββατο 27 Ιούλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ορχηστρική «Atractos»

Atractos (Music by Vangelis)» τιτλοφορείται ο τέταρτος δίσκος του Θανάση Βασιλόπουλου. Περιλαμβάνει διασκευές 13 μελωδιών του Βαγγέλη Παπαθανασίου, σαν «ταξίδι» στην Ελλάδα που ονειρευόταν ο συνθέτης όταν τις έγραφε.

Ο Θανάσης Βασιλόπουλος γεννήθηκε το 1972, στο Αγρίνιο. Από παιδάκι ασχολείται με τη μουσική. Πέντε ετών άρχισε να μαθαίνει κλαρίνο, από τον πατέρα του, Γιώργο Βασιλόπουλο και από τα εννέα έπαιζε «επαγγελματικά» σε συναυλίες του πατέρα του. Το 1987 εισήλθε στη δισκογραφία. Εχει συνεργαστεί με πολλούς Ελληνες και ξένους καλλιτέχνες, σε ηχογραφήσεις και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με την Μπγιορκ (συναυλία στο Λυκαβηττό), με τους Ιταλούς «Radicanto», με τον Τζόε Μποναμάσα στο Φεστιβάλ Τζαζ του Μοντρό (Ελβετία) και στο δίσκο του Μποναμάσα «Black rock», όπου συμμετείχε και ο θρυλικός Β.Β. Κινγκ.

Ο Θ. Βασιλόπουλος, αγαπώντας την παραδοσιακή μουσική της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μελέτησε παραδοσιακά πνευστά (νέι, μισμάρ, ντουντούκ) και άλλα όργανα, αλλά και την παραδοσιακή εκτέλεση με συμφωνική ορχήστρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ