Πέμπτη 25 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φόρος τιμής στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα η συγκέντρωση/εκδήλωση έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ

«Η Σωτηρία ήταν δικό μας σπλάχνο... Τη φάγανε κι είχαν όλους εμάς στο νου τους...». Τα λόγια αυτά που διατύπωσε πριν 33 χρόνια μια εργάτρια της ΕΤΜΑ, λίγες ώρες μετά τη στυγερή δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, στην πύλη του εργοστασίου, δίνουν το στίγμα της θυσίας της νεαρής κομμουνίστριας.

Σκέψεις που έρχονται να δέσουν με τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου που κοσμούν την προτομή της Σωτηρίας γιατί «... Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που για όλα αυτά έχεις λείψει, θα 'σαι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο».

33 χρόνια μετά τη στυγερή της δολοφονία και σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα φοιτητές και εργάτες θα τιμήσουν τη θυσία της Σωτηρίαs Βασιλακοπούλου με εκδήλωση - συγκέντρωση έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης και Ιερά Οδός). Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), το Κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ