Σάββατο 20 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στη Βαρκελώνη για... βουτιά στα βαθιά

Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας θέλει να διατηρήσει στη Βαρκελώνη η Εθνική γυναικών του πόλο

Associated Press

Τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας θέλει να διατηρήσει στη Βαρκελώνη η Εθνική γυναικών του πόλο
Με τα αγωνίσματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, των καταδύσεων και της ανοικτής θάλασσας ανοίγει σήμερα η αυλαία της δράσης (η τελετή έναρξης ήταν προγραμματισμένη για χτες βράδυ) για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Με ρεκόρ συμμετοχών σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση της Σαγκάης το 2011, αφού φέτος στην πόλη της Καταλονίας ταξίδεψαν κοντά στους 23.000 αθλητές από 181 χώρες, η διοργάνωση αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων του υγρού στίβου (και όχι μόνο) μέχρι τις 4 Αυγούστου. Στους αγώνες θα μετέχει και η Ελλάδα με 50μελή αποστολή, στην οποία το βαρύ πυροβολικό είναι η Εθνική γυναικών του πόλο, που καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας που είχε κατακτήσει το 2011. Από κει και πέρα ελπίδες διάκρισης υπάρχουν και στους αγώνες της ανοικτής θάλασσας, στις καταδύσεις, ενώ για το καλύτερο δυνατό αναμένεται να παλέψουν οι κολυμβητές/τριες της ελληνικής αποστολής. Την επιστροφή στις διακρίσεις θα επιδιώξει η εθνική ανδρών του πόλο.

ΠΟΛΟ: Για τα κεκτημένα οι γυναίκες, για την... επιστροφή οι άνδρες

Με πρώτο αντίπαλο τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (13.30 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις χρυσές ολυμπιονίκες του Λονδίνου Αμερικανίδες την Κυριακή (21/7), ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με αντίπαλο τη Μεγάλη Βρετανία την Τρίτη (23/7) ενώ την Πέμπτη (25/7) θα αντιμετωπίσουν τον Καναδά στο φινάλε της Α' φάσης του τουρνουά. Με βάση και το σύστημα διεξαγωγής (όπου προκρίνονται όλοι από την Α' φάση) το ζητούμενο για την Εθνική είναι η θέση που θα καταλάβει αφού από εκεί θα καθοριστεί ο αντίπαλος για τον κρίσιμο αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου (27/7) που θα καθορίσει την πρόκριση στα προημιτελικά. Τη Δευτέρα και με πρώτο αντίπαλο το Μαυροβούνιο (9.30) αρχίζει τις προσπάθειές της η Εθνική ανδρών που στόχο έχει να βρει στη Βαρκελώνη το δρόμο της επιστροφής στις διακρίσεις. Επόμενοι αντίπαλοι θα είναι η Ν. Ζηλανδία (24/7) και οι οικοδεσπότες Ισπανοί (26/7). Και για τους άνδρες ο κρίσιμος αγώνας θα είναι ο λεγόμενος χιαστί που θα διεξαχθεί την άλλη Κυριακή και θα καθορίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ: Ελπίδες διάκρισης

Με τα αγωνίσματα του τεχνικού προγράμματος σε σόλο και ομαδικό ξεκινούν σήμερα και οι αγώνες της συχρονισμένης κολύμβησης με τις Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη να ρίχνονται στην μάχη της διάκρισης.

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ : Πρεμιέρα με Φαφαλή

Ο Μιχάλης Φάφαλης θα κάνει πρεμιέρα από ελληνικής πλευράς στις καταδύσεις συμμετέχοντας σήμερα στα προκριματικά του τραμπολίνο από βατήρα 1μ. με στόχο την συμμετοχή του στον τελικό της Δευτέρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ