Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενδιαφέροντα ηχοχρώματα

«Encardia»
«Encardia»
Η Κρίστη Στασινοπούλου και ο Στάθης Καλυβιώτης, εμφανίζονται αύριο (9 μ.μ.) στο «Athens World Music Festival», που πραγματοποιεί ο δήμος Αθηναίων στην «Τεχνόπολη». Η Στασινοπούλου (φωνή, μπεντίρ, ινδικό αρμόνιο), τραγουδίστρια, στιχουργός - τραγουδοποιός, εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια δική της, ανεξάρτητη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και του τραγουδιού και ο Καλυβιώτης (λαούτο, livelooping, ηλεκτρονικά, φωνητικά), συνθέτης, ενορχηστρωτής, πολυ-οργανοπαίκτης, είναι συνδημιουργοί 5 δίσκων που διακρίθηκαν στο εξωτερικό. Εκτοτε μαζί με την μπάντα τους παίζουν σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους στην Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Βραζιλία, κ.λπ.

  • Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής θα δώσει αύριο (9 μ.μ.) συναυλία ο Κωνσταντίνος Βήτα. Ο σημαντικός συνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής, με μακρά πορεία στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική, από την περίοδο των καινοτόμων «Στέρεο Νόβα» έως σήμερα, θα παρουσιάσει το έργο του (όγδοο κατά σειρά) «Αντήχηση». Ενα νέο κύκλο τραγουδιών με έντονα ηλεκτρικά και χιπ χοπ στοιχεία και στίχους που «διαλογίζονται» για την αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας. Εργο που «μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό», όπως το χαρακτηρίζει ο συνθέτης.
  • Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, στις 19, 20/7 (9 μ.μ.) θα ηχήσουν τα τραγούδια του συγκροτήματος «Encardia». Το «Encardia» καταξιώθηκε ειδικευόμενο με τα πολυφωνικά γκρεκάνικα τραγούδια και τους χορευτικούς σκοπούς των χωριών της Κάτω Ιταλίας. Με αγάπη για την παραδοσιακή μουσική της Μεσογείου, το συγκρότημα δίνει έμφαση στις τοπικές διαλέκτους και στην τραγουδιστή ποίησή τους, συνοδεύοντάς τη με κιθάρες, φυσαρμόνικες, ακορντεόν, κρουστά, αλλά και χορεύοντας στους ρυθμούς της ταραντέλας. Το συγκρότημα αποτελούν οι: Βαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνια, τραγούδι), Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι), Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κιθάρα, κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, φωνητικά), Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, βιολί, μαντολίνο, τραγούδι). Χορογραφία - επιμέλεια κίνησης, χορός: Ιωάννα Μήτικα. Εικονικό περιβάλλον - φωτισμοί - βίντεο: Στάθης Μήτσιος. Τεχνικός ήχου: Πασχάλης Καλέντσης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ