Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11601

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Απογειώθηκε η κάλπικη αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

ΣΕΛ.  6  -  7
Επικίνδυνη εξέλιξη η ποινικοποίηση της επιστημονικής κρίσης

ΣΕΛ.  12   -   13

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την Κυριακή - αργία

Ενταση της δράσης εργατικών σωματείων και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, σε εμπόριο, υπηρεσίες

  • Δεκαέξι κλαδικά Σωματεία εργαζομένων σε Εμπόριο, Υπηρεσίες και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων στην Αθήνα, συντονίζουν τη δράση για την υπεράσπιση της Κυριακής - αργίας. Αποφάσισαν την Τρίτη 23 Ιούλη πικετοφορίες στις γειτονιές της Αττικής, ενώ ξεκινούν άμεσα πλατιές εξορμήσεις ενημέρωσης. Επίσης, θα γίνει κινητοποίηση τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
  • Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων, κλαδικά Σωματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών, πραγματοποίησαν χτες μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Αθήνας.
  • Ευρεία σύσκεψη του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων της Αθήνας χτες, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής - αργίας.

ΣΕΛ.  9

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Δραστηριότητες για παιδιά λαϊκών οικογενειών

Εκδήλωση για τα παιδιά οργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κέντρου Περιστερίου του ΚΚΕ. Δεκάδες παιδιά διασκέδασαν με ομαδικά παιχνίδια και ζωγραφική, ενώ στο τέλος της βραδιάς μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη. Παράλληλα, έγινε συζήτηση με τους γονείς για προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, όπως κλείσιμο παιδικών σταθμών, συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, κλπ.


ΣΕΛ.  12

ΚΚΕ
Καμιά εμπιστοσύνη στους δήθεν σωτήρες

Αποτελεί πρόκληση να μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερες μέρες για το λαό, την ημέρα που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχωράει στο τσάκισμα του κατώτατου μισθού, πετσοκόβει κοινωνικές παροχές και αυξάνει τη φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ακολουθούν και άλλα μέτρα, όπως η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη στους εκβιασμούς και τις ψεύτικες ελπίδες της σημερινής κυβέρνησης. Καμία εμπιστοσύνη σε κυβερνήσεις και κόμματα που του υπόσχονται καλύτερες μέρες μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τις συμπληγάδες των μονοπωλίων. Τη σωτηρία του ο λαός δεν πρέπει να την περιμένει από κανέναν - παλιό ή νέο - σωτήρα, αλλά πρέπει ο ίδιος να την κατακτήσει με τη δική του Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στα μέτρα που τον τσακίζουν, την ΕΕ και την εξουσία των μονοπωλίων.



«ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
Εμπαιγμός για εργαζόμενους - συνταξιούχους

ΣΕΛ.  9
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνελεύσεις και συσκέψεις ανά δήμο

ΣΕΛ.  10
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προκαλεί με το 8ωρο - 5νθήμερο

ΣΕΛ.  6
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δικαίωμα των μαθητών οι ασφαλείς δωρεάν μεταφορές

ΣΕΛ.  12  -  13
Ενταση αυταρχισμού με αφορμή τον Σόιμπλε

ΣΕΛ.  3
ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ B - C
Απλησίαστη η θεραπεία για τους ανασφάλιστους

ΣΕΛ.  11
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ
Αναζήτηση νέων πεδίων κερδοφορίας των μονοπωλίων

Η σημερινή επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, αξιοποιείται από την κυβέρνηση για την επιτάχυνση των αντιδραστικών «διαρθρωτικών αλλαγών», προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της διάνοιξης νέων κερδοφόρων πεδίων για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Παράλληλα, στη διάρκεια των συναντήσεων θα τεθούν επί τάπητος σχέδια για τη μεγαλύτερη διείσδυση των γερμανικών μονοπωλίων στην ελληνική αγορά.


ΣΕΛ.  3
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί τριμερή για την «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»

ΣΕΛ.  10
ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΧΑΪΑΣ
Πέτυχε επανασύνδεση ρεύματος απολυμένου

ΣΕΛ.  11
Κοινωνική ανάγκη οι μαθητικές κατασκηνώσεις

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ