Κυριακή 14 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΛΗ
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας
  • Αττική: Ομόνοια, 10.30 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 10.30 π.μ.

Δύο μέρες απέμειναν για την απεργία. Δύο μέρες και δεν πρέπει να μείνει ούτε ένα εργοστάσιο, ούτε ένα γραφείο, ούτε μια επιχείρηση, ούτε σπίτι, που να μη φτάσει το απεργιακό κάλεσμα. Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα σε συναγερμό. Το νέο πολυνομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα. Ρίχνει ακόμα παρακάτω τον κατώτατο μισθό, απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, κάνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΥΥ, αυξάνει δραματικά τη φορολογία σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Η απεργιακή συγκέντρωση της Αττικής, θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια και της Θεσσαλονίκης στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή μάχη απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η ΟΒΣΑ και η ΕΕΔΥΕ. Ταυτόχρονα, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και επιχειρησιακά σωματεία έχουν πάρει αποφάσεις και απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία.

Στην ανακοίνωσή του, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους ίδιους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα δικά τους χέρια. Να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες δε μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, δε θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία. Αντιθέτως, σε πολλές περιπτώσεις, καλύπτουν την απεργοσπασία. Δε θέλουν και δεν επιδιώκουν την οργάνωση της απεργίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: «Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία. Ξέρουμε την άθλια προπαγάνδα που κάνουν η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της ΜΜΕ. Γνωρίζουμε τι σημαίνει οργάνωση της απεργίας και τι δουλειά απαιτείται για την επιτυχία της. Ομως πρέπει να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Η ανάγκη της απεργίας υπάρχει γιατί με τα νέα μέτρα που θέλουν να περάσουν τσακίζουν τη ζωή μας, το μέλλον μας, εμάς και των παιδιών μας. Ξέρουμε τι κίνημα χρειαζόμαστε και με ποια κατεύθυνση και προοπτική για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική (...) Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ' την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Δίνουμε απάντηση με οργάνωση, αγώνα, αγώνα αντεπίθεσης ως την τελική νίκη του λαού. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της απεργίας στα καράβια(28/8/2018)
Ολοι σήμερα με τις σημαίες του ΠΑΜΕ(15/12/2010)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org