Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11598

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Θα πληρώνουν οι ασθενείς όλο και περισσότερα

ΣΕΛ.  5  -  6
Στην υπηρεσία των μονοπωλίων η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

ΣΕΛ.  21

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ κόντρα στο πολυνομοσχέδιο
  • Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις
  • Αττική: Ομόνοια, 10.30 π.μ.
  • Θεσσαλονίκη: Αγαλμα Βενιζέλου, 10.30 π.μ.
  • Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Ακούραστα στη δράση χωρίς σταματημό. Να μη χαθεί ούτε ώρα. Στις δύο μέρες που απέμειναν δεν πρέπει να μείνει εργοστάσιο, γραφείο, επιχείρηση, εργατικό, λαϊκό σπίτι, που να μη φτάσει το απεργιακό κάλεσμα.
  • Να γίνει η απεργία σταθμός για την παραπέρα οργάνωση και προετοιμασία για μεγάλους αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Χρειάζεται ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά για να οικοδομήσουμε τη δική μας κοινωνία.

ΣΕΛ.  2  -  3

Καλοκαιρινή ξεκούραση με ένα καλό βιβλίο στο χέρι

Το καλοκαίρι, με όποια δυνατότητα και αν έχει κάποιος για λίγη ξεκούραση, μπορεί να συνδυαστεί με το διάβασμα ενός καλού βιβλίου. Το διάβασμα του καλού βιβλίου, η λογοτεχνία, η ποίηση, το ιδεολογικοπολιτικό, το μαρξιστικό βιβλίο, η γνώση της ιστορίας του εργατικού κινήματος και της κοινωνικής εξέλιξης, αποτελεί και αυτό μια σπουδαία μορφή πάλης σε αντίθεση με τις κυρίαρχες αντιλήψεις πραγμάτων.


ΣΕΛ.  11  -  14

Προσφορές

Η Ζωή Σώκου, στη μνήμη του πατέρα της, των αδελφών του και θείων της, της αδελφής της και του ανιψιού της, προσφέρει στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

Μέλη και φίλοι των Εργατικών Συνδέσμων «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Νιουκάστλ και «ΑΤΛΑΣ» του Σίδνεϊ προσφέρουν στο ΚΚΕ 8.000 δολάρια Αυστραλίας.



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αύριο Δευτέρα 11 π.μ. στο υπουργείο Παιδείας

ΣΕΛ.  3
Οταν οι αστοί βγάζουν συμπεράσματα από την Ιστορία

ΣΕΛ.  15  -  16
ΣΥΡΙΖΑ
Παίζει άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του λαού

ΣΕΛ.  17
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Εμπρός για το κίνημα της «αριστερής κυβέρνησης»

ΣΕΛ.  9
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό»

ΣΕΛ.  10
ΡΩΣΙΑ
Τα όπλα ως πηγή και μέσο κερδοφορίας

ΣΕΛ.  19
Για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

ΣΕΛ.  18
Στον αέρα χιλιάδες παιδιά των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ

Με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ, που ενέταξε το υπουργείο Παιδείας στο πολυνομοσχέδιο και ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά στις αρχές της βδομάδας, προκαλείται ένα τεράστιο πρόβλημα για δεκάδες χιλιάδες παιδιά που ήδη φοιτούν σε αυτές τις ειδικότητες και για τις οικογένειές τους.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ