Σάββατο 13 Ιούλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Δολοφονικές έριδες στους κόλπους των αντικαθεστωτικών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Νέα τροπή λαμβάνουν οι εξελίξεις στους κόλπους των Σύρων αντικαθεστωτικών μετά τη δολοφονία ανώτερου διοικητή του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» από ισλαμιστική οργάνωση που δρα ως αντικαθεστωτική στη Συρία. Η δολοφονία του Καμάλ Χαμάμι, μέλους του 30μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της οργάνωσης, ο οποίος κατονόμασε ως δράστη τον επικεφαλής της οργάνωσης «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στην ανατολική Μεσόγειο», εμίρη Αμπού Αϊμάν αλ Μπαγκντάντι.

Το συμβάν σημειώθηκε στη βόρεια Λατάκκεια και ήταν το αποκορύφωμα αντιπαράθεσης ανάμεσα στους ενόπλους των δύο οργανώσεων για τον έλεγχο της περιοχής. Στις αρχές της βδομάδας αναφέρθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε απλούς πολίτες και τοπικούς ενόπλους, στο βόρειο Χαλέπι, και ισλαμιστές μισθοφόρους, καθώς διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια σε βάρος των δεύτερων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις νέες δηλώσεις εκπροσώπων της «Συμμαχίας» που κατηγορούσαν τις ΗΠΑ ότι «καθυστερούν να αποφασίσουν τον εξοπλισμό» των ενόπλων αντικαθεστωτικών. Η δολοφονία του Χαμάμι ανακοινώνεται επίσης λίγες μόλις ώρες μετά την υιοθέτηση από το βρετανικό κοινοβούλιο απόφασης που καλεί τον πρωθυπουργό Κάμερον να μην προχωρήσει σε εξοπλισμό των Σύρων αντικαθεστωτικών παρά μόνο αν έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των βουλευτών, οι οποίοι με συντριπτική πλειοψηφία (114 ψήφους έναντι ενός) εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το πού θα καταλήξουν τα όπλα.

Τέλος, στο περιθώριο όλων αυτών ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι οι δύο επικεφαλής εμπειρογνώμονες για τη διερεύνηση των καταγγελιών χρήσης χημικών όπλων στη Συρία αποδέχτηκαν πρόσκληση της συριακής ηγεσίας να μεταβούν στη χώρα για να πραγματοποιήσουν επιτόπια έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ