Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
«Στο πόδι» για τα νοσοκομεία

Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση για το νοσοκομείο της Νάουσας
Στιγμιότυπο απ' την κινητοποίηση για το νοσοκομείο της Νάουσας
Χιλιάδες Ναουσαίοι, κάθε ηλικίας, συμμετείχαν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα φορέων της Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας, και διαδήλωσαν ενάντια στο σχεδιαζόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου Νάουσας. Τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα με 24ωρη τοπική απεργία.

Με μεγάλη συγκέντρωση και πορεία, που κατέληξε στο νοσοκομείο, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Νάουσας απαίτησε: Νοσοκομείο με 5 κλινικές σε πλήρη λειτουργία και άμεσα την επαναφορά στις 8, όπως ήταν πριν τις συγχωνεύσεις. Νοσοκομείο που θα λειτουργεί στην υπηρεσία του λαού της Νάουσας με βάση τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες του. Οχι σε νοσοκομεία της αγοράς και της κρατικής υποχρηματοδότησης. Νοσοκομείο που θα θεραπεύει όλους τους άνεργους - ανασφάλιστους.

Στη συγκέντρωση, στην κεντρική πλατεία, χαιρέτισαν εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Δήμου Νάουσας, των Επαγγελματιών, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας» και των Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας.

Στην Κυπαρισσία

Συναγερμό για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας (οδεύει για κλείσιμο) σήμανε η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διοργάνωσε προχτές το βράδυ στο δημαρχείο με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, εκπροσώπων μαζικών φορέων καθώς και του δήμαρχου Τριφυλίας.

Στην εισήγησή του, ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Κουκούμης σημείωσε πως «με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση οδηγεί σε αργό θάνατο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για να στηρίξει και στην περίπτωση αυτή την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, εκθέτοντας την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε κινδύνους ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Τούτη την ώρα, απαιτείται όσο το δυνατό περισσότεροι φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο».

  • Το θέμα του νοσοκομείου Κυπαρισσίας έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, Γ. Λαμπρούλης και Ν. Μωραΐτης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ