Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 9 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11593

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Λαός και νεολαία να μη χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών

ΣΕΛ.  6  -  7
Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούλη. Αττική 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΣΕΛ.  3

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο

ΚΚΕ: Να λυθεί τώρα το ζήτημα της πλήρους κρατικής χρηματοδότησης καθώς και της παραμονής όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα, που απειλείται με λουκέτο.

Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, με 101 χρόνια λειτουργίας, κινδυνεύει με «λουκέτο», αφού και αυτή η «κουρεμένη» κρατική επιχορήγηση έχει κολλήσει μεταξύ υπουργείου Εργασίας και Περιφέρειας. Η κρατική επιχορήγηση έχει μειωθεί κατά το 1/3 μέσα σε 2 χρόνια με συνέπεια το πρόγραμμα ανοιχτής προστασίας και το νηπιαγωγείο να έχουν συρρικνωθεί και το ίδρυμα να λειτουργεί ουσιαστικά μόνο το κέντρο φιλοξενίας. Οι ελλείψεις στα αναλώσιμα είναι μεγάλες, όπως και τα χρέη στις ΔΕΚΟ και στους προμηθευτές, οι δε εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 6 μήνες. Το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, που μετρά 101 χρόνια ζωής, σήμερα φιλοξενεί 28 παιδιά λαϊκών οικογενειών που λόγω σοβαρών οικονομικών δυσκολιών αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και την τροφή στα παιδιά τους.


ΣΕΛ.  19

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κλοιός διαδηλωτών γύρω από τις βάσεις των ιμπεριαλιστών

Με «γεμάτες» τις αποσκευές τους επέστρεψαν οι χιλιάδες νέοι και νέες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ και πήραν μέρος στο 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης, στους Αγίους Αποστόλους Χανίων. Με τις συζητήσεις και τις εκδηλώσεις, τις μαχητικές διαδηλώσεις στη βάση - ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, τη Σούδα, και τη συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΚΕ
Οργάνωση αντεπίθεσης

Με τη στήριξη της τρόικας για συνεχή, γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης προς το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, έληξε και αυτός ο γύρος των «διαπραγματεύσεων». Η κλιμάκωση της φοροεπιδρομής για τη λαϊκή οικογένεια, η ιδιωτικοποίηση τραπεζών, οι απολύσεις, η κινητικότητα, τα προετοιμαζόμενα νέα μέτρα και στο χώρο της Υγείας αποδεικνύουν ότι η επίθεση αφορά τους αυτοαπασχολούμενους και τους μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προδιαγράφουν συνεχή επίθεση για την εξυπηρέτηση των στρατηγικών συμφερόντων της αστικής τάξης. Μόνο η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και αποδέσμευση απ' την ΕΕ μπορεί να εγγυηθεί μια καλύτερη επόμενη μέρα.



ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μαχητικά για τη Συλλογική Σύμβαση

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παραλήρημα κατά των λαϊκών αγώνων

ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Καμία απόλυση, ενιαία απάντηση

ΣΕΛ.  10  -  11
Απολύσεις εργαζομένων και αντικατάσταση από μαθητές

ΣΕΛ.  17
ΟΜ. ΕΙΔ. ΤΕΧΝ. ΕΡΓΑΣΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΕΙ
Πρώτη δύναμη η ΔΑΣ

ΣΕΛ.  19
Επίθεση στον δήμαρχο Αθήνας

ΣΕΛ.  21
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ
Διαμαρτυρία για το κόψιμο της σύνταξης

ΣΕΛ.  16
ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Κατακρεουργούν δικαιώματα - συντάξεις - επιδόματα

ΣΕΛ.  16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
Δραματικές επιπτώσεις σε χρονίως πάσχοντες

ΣΕΛ.  16
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΡΙΤ»
Για τη χειραγώγηση του λαού

ΣΕΛ.  13
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πολιτική εκδήλωση για την ανεργία

Με σύνθημα «Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά!» η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, διοργανώνει την Παρασκευή 12 Ιούλη μεγάλη πολιτική εκδήλωση για την ανεργία. Η εκδήλωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο).


ΣΕΛ.  19
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ