Τετάρτη 10 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Προς εισαγωγή γιατρών

Σχέδιο για την εισαγωγή χιλιάδων γιατρών από το εξωτερικό ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ντίλμα Ρουσέφ στη Βραζιλία που θα ενταχθούν από τα μέσα του Σεπτέμβρη σε όλη την χώρα. Το μέτρο παρουσιάστηκε ως «ανταπόκριση» στις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις που διεκδικούσαν ανάμεσα στα άλλα και βελτίωση των υποδομών Υγείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας λείπουν 54.000 γιατροί από το Δημόσιο Σύστημα.

Η Ρουσέφ είπε ταυτόχρονα ότι θα δώσουν και υποτροφίες για νέους Βραζιλιάνους που θέλουν να σπουδάσουν Ιατρική, υποσχέθηκε ότι οι εισαγόμενοι γιατροί δε θα πάρουν τη θέση ντόπιων και ότι κριτήριο για να έρθουν στη χώρα θα είναι η χώρα προέλευσης να έχει αναλογία τουλάχιστον 1,8 γιατρούς ανά χίλιους κατοίκους.

Η Ρουσέφ και το Κόμμα Εργατών όπως και ο προκάτοχός της Ιγνάσιο Λούλα ντα Σίλβα με τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση που εφάρμοσαν συνέβαλαν στην καπιταλιστική ανάπτυξη που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα λαϊκά στρώματα, που αντιδρούν. Ετσι τώρα προσπαθεί να αναδιπλωθεί και προσπαθεί να εξασφαλίσει κοινωνική συναίνεση και να μη ριζοσπαστικοποιηθεί ο αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ