Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
AΓΡΙΑΝΗ ΕΒΡΟΥ
Λαϊκή κινητοποίηση για επανασύνδεση του ρεύματος σε 28 οικογένειες

Νέα συγκέντρωση σήμερα στη ΔΕΗ

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΔΕΗ που καταδίκασαν δεκάδες οικογένειες να ζουν χωρίς ρεύμα, αποφάσισαν οι κάτοικοι της Αγριάνης, στο Σουφλί του Εβρου.

Το βράδυ της Παρασκευής οι κάτοικοι της Αγριάνης πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χωριό καταγγέλλοντας την απόφαση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 28 οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και τα χαράτσια. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν αντιπροσωπείες της Τομεακής Οργάνωσης Εβρου του ΚΚΕ, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ» και της Γραμματείας Εβρου του ΠΑΜΕ.

Στο τέλος της συγκέντρωσης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα και αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πρώτη τη σημερινή (Τρίτη 9/7) παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Αγριάνης καλεί όλους όσους η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, αλλά και όλους τους ανέργους και τους χαμηλοαμειβόμενους της περιοχής να συμμετέχουν στον αγώνα για να μη μείνει κανένα σπίτι άνεργου, χαμηλοαμειβόμενου, χαμηλοσυνταξιούχου, χωρίς ρεύμα και νερό.

Στο μεταξύ, Ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Καταγγέλλουν ότι την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, φορτώνει στα λαϊκά στρώματα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, μειώνοντας μισθούς και συντάξεις, επιβάλλοντας χαράτσια και προωθεί την περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού και του ηλεκτρικού ρεύματος, χιλιάδες είναι οι λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς για το ρεύμα, το νερό και να ανταποκριθούν στην κάλυψη βασικών τους αναγκών. Σε αυτές εντάσσονται και οι 28 φτωχές οικογένειες, του συνοικισμού Αγριάνης του Δήμου Σουφλίου.

Σημειώνουν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό και να διασφαλίζεται σε όλες τις λαϊκές οικογένειες. Και ρωτούν τον υπουργό, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, για: Να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι, που αδυνατεί λόγω της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης να πληρώσει ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα. Να μειωθεί δραστικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ, ειδικά υπέρ των ανέργων και των χαμηλοαμειβόμενων. Την άμεση κατάργηση του φορολογικού χαρατσιού που συνέδεσε με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ