Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «NUTRIART - ΚΑΤΣΕΛΗ»
Διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι της αρτοβιομηχανίας «ΚΑΤΣΕΛΗΣ», απαιτώντας άμεση συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, μετά την ανακοίνωση του ομίλου Δαυίδ να βάλει λουκέτο στην εταιρεία «NUTRIART» («ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΠΛΑΖΑ»), πετώντας στο δρόμο 540 εργάτες.

Από νωρίς το πρωί οι εργάτες απαίτησαν να μπει ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο. Ταυτόχρονα ζήτησαν τριμερή συνάντηση η οποία τελικά κάτω από την πίεση των εργαζομένων και της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών τελικά έγινε το απόγευμα. Η εργοδοσία επέμενε πως είναι ειλημμένη η απόφασή της, επικαλούμενη οικονομικά στοιχεία. Από συνδικαλιστές εκφράστηκε ο φόβος να θέλει να χρησιμοποιήσει τους εργαζόμενους για να εκβιάσει νέα δάνεια.

Μαζί με τους εργαζόμενους του «ΚΑΤΣΕΛΗ» βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων της «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» από τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, μάλιστα, στο εργοστάσιο του «ΚΑΤΣΕΛΗ» θα βρεθούν οι εργαζόμενοι της «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», αντιδρώντας στην απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο.

Ο Α. Σόρης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μιλώντας στους συγκεντρωμένους σημείωσε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να παλέψουν όχι μόνο για ανοιχτά εργοστάσια, αλλά ταυτόχρονα να κατοχυρωθεί το σύνολο των δικαιωμάτων, «να δουλεύουμε με μισθούς αξιοπρεπείς και όχι πείνας και ανέχειας», επισήμανε.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο οποίος, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε: «Εμείς λέμε ότι δύο δρόμοι υπάρχουν. Ο δρόμος αυτός όπου ο Δαυίδ χτες έγινε πρόεδρος της Eurobank και έκλεισε όμως τον Κατσέλη. Ετσι είναι οι καπιταλιστές, όταν δε βγάζουν το κέρδος που θέλουν κλείνουν το εργοστάσιο, πετάνε τους εργάτες στο δρόμο. Και ο άλλος δρόμος είναι αυτός που προτείνει το ΚΚΕ. Οι εργάτες δουλεύουν τα εργοστάσια, ο πλούτος πρέπει να γυρνάει σε αυτούς. Αυτό προϋποθέτει οι εργάτες να πάρουν την εξουσία. Δεν έχουμε ανάγκη από διαχειριστές αυτού του συστήματος. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλο μείγμα, όπου όμως κουμάντο θα κάνουν τα μονοπώλια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ