Παρασκευή 28 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΜΕ
Συζήτηση για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών

Συζήτηση με θέμα «Τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών χτες και σήμερα. Η προοπτική του αύριο» διοργανώνει η Πανελλαδική Γραμματεία Γυναικών του ΠΑΜΕ, την Τετάρτη 3 Ιούλη στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β). Η Γραμματεία Γυναικών καλεί εργαζόμενες, άνεργες, νέες και μετανάστριες να πάρουν μέρος, ενώ έχει φροντίσει για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από βρεφονηπιοκόμους στο χώρο της εκδήλωσης, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μητέρων.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σε μια περίοδο που η επιθετικότητα του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ολοένα και μεγαλώνει, που τα δικαιώματά μας, οι μισθοί, οι συντάξεις, η Κοινωνική Ασφάλιση καταβαραθρώνονται, μοναδική διέξοδο αποτελεί για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα η ένταση της αντεπίθεσης, η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή των αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων, η διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού.

Το μελανό μέλλον που διαγράφεται για μας και τις οικογένειές μας δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος για εμάς, τις εργαζόμενες γυναίκες, τις νέες, τις άνεργες, τις μετανάστριες είναι με πίστη στη δύναμή μας, με πίστη στην ενότητα της εργατικής τάξης, να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε την ολόπλευρη ικανοποίηση των ολοένα και διευρυνόμενων αναγκών μας, σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχουν όλες οι αντικειμενικές προϋποθέσεις προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή η δική μας και των παιδιών μας.

Εχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας και στις οικογένειές μας να μη συμβιβαστούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την απληρωσιά, την κατεδάφιση των κοινωνικών υπηρεσιών που σχεδιάζουν. Εμείς παράγουμε τον πλούτο και εμείς πρέπει να τον απολαμβάνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ