Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
Υπέρ της χρηματοδότησης των εργατοπατέρων

Επιστολή - καταγγελία από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος με επιστολή της προς την ΓΣΕΕ αναφέρει ότι πρόσφατα πληροφορήθηκε πως η «Ομοσπονδία Συνταξιούχων» των αυτοαποκαλούμενων «Εργατικών στελεχών» πραγματοποίησε Συνέδριο και η διοίκηση της ΓΣΕΕ συνηγόρησε υπέρ της είσπραξης των εξόδων του Συνεδρίου της εν λόγω «Ομοσπονδίας» από τον ΟΑΕΔ.

Στην επιστολή της η Ομοσπονδία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει:

«Συνάδελφοι υπέρ τίνων συνηγορήσατε; Υπέρ αυτών που από χρόνια και ιδιαίτερα τη μετεμφυλιακή περίοδο και τη δικτατορία ήταν διορισμένοι στην κυριολεξία, κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για να παίζουν τον ανάλογο ρόλο στον αποκλεισμό των εργαζομένων από τα συνδικάτα τους. Που τις ίδιες εποχές ήταν "ευκολότερο να περάσει κάμηλος από το μάτι της βελόνας" παρά εργάτης να μπει στο σωματείο του.

Υπέρ αυτών και όσων εξαργύρωσαν την ιδιότητά τους για προσωπικά οφέλη;

Υπέρ αυτών που με την ομπρέλα των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών εφάρμοσαν με ευλάβεια το πλειοψηφικό με τις γνωστές σ' όλους μας παρενέργειες στο συνδικαλιστικό κίνημα;

Υπέρ αυτών που κράτησαν σφραγίδες δεκαετίες ολόκληρες, Ομοσπονδίες όπως των οικοδόμων, του μετάλλου, των τσαγγαράδων του ιματισμού, των κλωστοϋφαντουργών και τόσων άλλων κλάδων, εργατικά κέντρα και βέβαια την ίδια την ΓΣΕΕ;».

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ καταγγέλλει την συνηγορία της ΓΣΕΕ «υπέρ αυτών που εκπλήρωσαν στο ακέραιο τα καθήκοντα που τους ανέθεσε το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις σε βάρος του εργατικού κινήματος, τη θεωρούμε απαράδεκτη και την καταδικάζουμε». Τέλος, την καλεί να πάρει πίσω αυτή την απόφαση καθώς και να διαγράψει τη συγκεκριμένη «Ομοσπονδία» από την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ