Σάββατο 22 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Λαύριο

Συγκέντρωση «αλληλεγγύης, οργάνωσης και αντίστασης» με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής έγινε προχτές το απόγευμα στο Λαύριο με απόφαση του Εργατικού Κέντρου. Η συγκέντρωση έγινε στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με επιστροφή στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε για συμπαράσταση στους απεργούς στο σούπερ μάρκετ «Εξτρα» που βρίσκονται στην 31η μέρα απεργίας αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων στην περιοχή. Γιατί, όπως αναφέρει το ΕΚ Λαυρίου, «μετά την ΕΡΤ έρχεται η σειρά των Ε.Α.Σ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ). Ερχεται η σειρά για πούλημα και απολύσεις στη ΔΕΗ. Γιατί 60% των εργαζομένων της πόλης είναι άνεργοι. Γιατί 50% από αυτούς που δουλεύουν είναι απλήρωτοι. Γιατί 60% αδυνατεί να πληρώσει ολόκληρο το λογαριασμό της ΔΕΗ. Η Εφορία μας εκβιάζει με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ερχονται κατασχέσεις σπιτιών».

Οπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο «μπροστά στην καταστροφή που μας φέρνουν δεν υπάρχουν λύσεις ατομικές, δεν υπάρχουν μερεμέτια και φτιασιδώματα, χρειάζεται ρήξη και σύγκρουση. Ρήξη και σύγκρουση με τις πολιτικές που γεννούν την φτώχεια και την ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ