Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11581

Το ΚΚΕ, το διαδίκτυο και οι παραδοχές των μυστικών υπηρεσιών

ΣΕΛ.  9  -  10
Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη συγκυβέρνηση

ΣΕΛ.  8

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ που γεννά τους πολέμους

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Συνάντηση των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής Ανατολικής Μεσογείου, Ερυθράς Θάλασσας και Περσικού Κόλπου

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, πρέπει να σηκώσουν το βάρος της πάλης ενάντια στις αιματοχυσίες, που προωθούν οι ιμπεριαλιστές, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Αναντικατάστατος γίνεται ο συντονισμός της δράσης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που πρέπει να συνδυαστεί με προοπτική της εξασφάλισης της πραγματικής ασφάλειας και ευημερίας για τους λαούς της περιοχής.

Η λύση βρίσκεται μόνο στην πάλη για ανατροπή της αιτίας που γεννά αντιθέσεις, συγκρούσεις, πολεμικές συρράξεις. Στην ανατροπή του καπιταλισμού και στην οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής κοινωνίας, απαλλαγμένης από στρεβλώσεις και λάθη του παρελθόντος, με βάση τη συσσωρευμένη πλέον πείρα και τα διδάγματα - συμπεράσματα που έχουμε βγάλει. Γιατί αυτή η κοινωνία είναι στην ουσία, όπως λέει και ο ποιητής, το πραγματικό «βασίλειο» της πανανθρώπινης φιλίας, της ειρήνης, της λαϊκής ευημερίας.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πρωτοβουλία για τα μαχητικά αθλήματα

Καταρρίπτοντας στερεότυπα και συγχρόνως χτυπώντας τη λανθασμένη πεποίθηση που κάποιοι επιχειρούν να γίνει συνείδηση, ότι δηλαδή ακόμη κι ο αθλητισμός, η φυσική αγωγή είναι πολυτέλεια και προνόμιο των λίγων, η ΚΝΕ οργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ένα διήμερο «γνωριμίας με την πάλη, τα μαχητικά αθλήματα». Μια πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες νέους και οικογένειες, εκφράζοντας τη δίψα τους να μην είναι θεατές.


ΣΕΛ.  12  -  13


ΚΚ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Συνέντευξη με τον Κεμάλ Οκουγιάν

ΣΕΛ.  17
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  14  -  15
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Στη Σούδα της Κρήτης στις 5 Ιούλη

ΣΕΛ.  12
«ΜΑΥΡΗ» ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
«Αόρατοι» εργάτες για μεγάλα κέρδη

ΣΕΛ.  19
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δημοκρατία

ΣΕΛ.  11
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την ανεργία

ΣΕΛ.  2
ΣΥΡΙΑ
Πολεμικές προετοιμασίες

ΣΕΛ.  16
ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ
Εγκληματικός σχεδιασμός που τινάζει την απεξάρτηση στον αέρα

Ηδη το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες και οι διαρροές για συγχώνευση του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. Δύο οργανισμοί με τελείως διαφορετική λειτουργία και φιλοσοφία, ακόμη και για το τι σημαίνει θεραπεία, που σηματοδοτεί στην ουσία το κλείσιμο του ΚΕΘΕΑ, τον υποσκελισμό των στεγνών προγραμμάτων, τη ναρκοθέτηση της απεξάρτησης.


ΣΕΛ.  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ