Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Νέος γύρος διαπραγμάτευσης κολομβιανής κυβέρνησης - FARC

ΑΒΑΝΑ.--

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επανήλθαν χτες βράδυ στην Αβάνα της Κούβας οι αντιπροσωπείες ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας (FARC - EP) και της κολομβιανής κυβέρνησης με βασικό θέμα συζήτησης ένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα, που σχετίζονται με την πολιτική εκπροσώπηση. Είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα της αναδιανομής γης, όπου υπήρξε, όπως λένε οι δύο πλευρές, συμφωνία, με την υπογράμμιση ότι για να μπει σε εφαρμογή η όποια συμφωνία πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία εφ' όλης της ύλης.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου γύρου διαπραγμάτευσης ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπείας των ανταρτών FARC, Ιβάν Μάρκες, πρότεινε την αναβολή των εκλογών στην Κολομβία για ένα ημερολογιακό έτος για να δοθεί περισσότερη ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία. Ωστόσο, ο επικεφαλής της κολομβιανής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, Ουμπέρτο δε λα Κάγιε, έσπευσε να απορρίψει την πρόταση για αναβολή των εκλογών με τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε συνταγματική μεταρρύθμιση.

Οι εκλογές για την εκλογή νέων μελών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κολομβία έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Μάρτη του 2014 ενώ οι εκλογές για την εκλογή νέου Προέδρου και αντιπροέδρου για τις 25 Μάη του ίδιου έτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ