Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αντιδραστικό και επικίνδυνο για τους λαούς το ΝΑΤΟ

Με αντικείμενο την ακρόαση του Σ. Διάμεση, πρέσβη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, συνεδρίασε η Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Στην παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής στάθηκε στο ρόλο της λυκοσυμμαχίας, τονίζοντας ότι αυτή προσαρμόζεται στην όξυνση των αντιθέσεων μέσα στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και αναγορεύει σε ζωτικό της χώρο όλο τον πλανήτη.

Προωθείται, είπε, η νέα στρατηγική που εγκρίθηκε το 2010 στη Λισαβόνα, με τη λεγόμενη «έξυπνη άμυνα». Το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε, αναπροσαρμόζει τη δομή του, και σήμερα ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις πέραν της ζώνης της «συμμαχίας», με νομιμοποίηση από τον ΟΗΕ, όπως έδειξε και ο πρόσφατος πόλεμος στη Λιβύη.

Με το δόγμα του ΝΑΤΟ, είπε σε άλλο σημείο, ανοίγει ο δρόμος για επεμβάσεις σε χώρες όπου ο λαός παλεύει να καθορίσει ο ίδιος το μέλλον του, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και έξω από αυτό. Είναι χαρακτηριστικό, συμπλήρωσε, ότι και στη χώρα μας γίνονται γυμνάσια καταστολής λαϊκών κινητοποιήσεων από στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι επικίνδυνες για τους λαούς, τόσο στα κράτη μέλη της λυκοσυμμαχίας, όσο και των εκτός του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, κατέληξε, είναι επιτακτικό και αναγκαίο το αίτημα για απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, της επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές, καθώς και της αποδέσμευσης της χώρας από το ΝΑΤΟ, με πάλη για άλλη εξουσία, όπου κουμάντο θα κάνει ο λαός.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ