Σάββατο 1 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απροκάλυπτος κυνισμός

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της... αγωνίας που διακατέχει την ηγεσία της ΕΕ για τις διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο της ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τους νέους, η πολυεθνική «Manpower», που έχει προάγει το ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης σε επιστήμη, πληροφορεί τους νέους και τις νέες ότι όλες οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες, αρκεί να κάνουν τη σωστή επιλογή της ειδικότητας που θα αποκτήσουν.

Οπως, έγραψε στις 29 του μήνα η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», ανάμεσα στις ειδικότητες με προοπτική, ανάμεσα, δηλαδή, στις ειδικότητες που προτείνεται να αποκτήσουν όσοι βγαίνουν στην αγορά εργασίας, είναι ο χειρουργός επαύξησης της ανθρώπινης μνήμης, ο χειριστής χαμένων δεδομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο κατασκευαστής ανθρώπινων μελών σώματος, ο χρηματιστής χρόνου, ο ειδικός που θα επαναφέρει - προσγειώνει τους πελάτες του στα πραγματικά όρια των δυνατοτήτων που έχουν...

Αν οι παραπάνω ειδικότητες δε σας δελεάζουν ιδιαίτερα ή αν νομίζετε ότι ξεπερνούν τα επίπεδα της δικής σας κοινωνικοποίησης, υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα - ειδικότητες, οι οποίες, μάλιστα, προτείνονται ιδιαίτερα για την περίπτωση των αναζητούντων εργασία στην Ελλάδα. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι γίνονται σχεδόν ανάρπαστοι και θέλουν να εργαστούν σε διάφορες υψηλόβαθμες στελεχικές θέσεις επιχειρήσεων, όσοι έχουν κλίση για υψηλού επιπέδου επικοινωνιακή υποστήριξη πελατών και βεβαίως διευθυντές πωλήσεων.

Προσοχή: Δεν πρόκειται για καλαμπούρι. Ολα τα παραπάνω, υποτίθεται ότι είναι το απαύγασμα ακριβοπληρωμένων μελετών που χρηματοδοτεί και η ΕΕ, που στόχο έχουν να αντιμετωπίσουν, δήθεν, την ανεργία. Είναι κατανοητό στον καθένα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρόκληση κατά του συνόλου των εργαζομένων. Με το χυδαίο χλευασμό εκατομμυρίων ανέργων που εμποδίζονται από το σύστημα να πάνε μεροκάματο στο σπίτι. Με την κλιμακούμενη κοροϊδία των κεφαλαιοκρατών, που δεν θα σταματήσουν να κινούνται στην ίδια ρότα, αν δεν τους κόψουμε εμείς το βήχα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ