Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα

Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας και στις Υγειονομικές Περιφέρειες

Με την πανελλαδική στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και τις συγκεντρώσεις των εργαζομένων σήμερα και την 24ωρη απεργία στις 7 Ιούνη 2013 απαντούν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία στην πολιτική της συγκυβέρνησης που συνθλίβει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και κατακρεουργεί τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

Στη διάρκεια της σημερινής στάσης εργασίας - που αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) - και στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις έδρες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) για την υπόλοιποι Ελλάδα. Στις 7/6/2013 απεργούν εργαζόμενοι και γιατροί με αποφάσεις των ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

ΠΑΜΕ: «Λέμε ΟΧΙ στο νοσοκομείο της αγοράς»

Με το σύνθημα «Τώρα να σημάνει παντού συναγερμός! Τώρα ξεσηκωμός! Ολοι μαζικά στις κινητοποιήσεις!!» η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και γιατρούς να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία που αρχίζουν σήμερα και θα κλιμακωθούν την επόμενη βδομάδα.

«Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις των υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, από προνοιακό ίδρυμα σε προνοιακό ίδρυμα, από τα ΚΥ στα νοσοκομεία, σαν να είμαστε περιοδεύων θίασος! Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, κλινικών, οι πληρωμές των ασθενών. Να σταματήσουν να διώκουν τους ασθενείς που δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και απειλούνται με την αποστολή των οφειλών τους στην εφορία. Λέμε ΟΧΙ στο νοσοκομείο της αγοράς, της κρατικής υποχρηματοδότησης, στο νοσοκομείο που ψάχνει να βρει έσοδα από τους εργαζόμενους και όχι από το κράτος, που τα μαζεύει από μας και το λαό για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες και τα μονοπώλια!».

Διπλή κινητοποίηση ενάντια στις συγχωνεύσεις σε Σάμο - Ικαρία

Με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στον Εύδηλο Ικαρίας αύριο οι κάτοικοι της Σάμου και της Ικαρίας θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη συγχώνευση των νοσοκομείων στα δύο νησιά.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Μουσείο και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Την ίδια μέρα θα γίνει συγκέντρωση στον Εύδηλο Ικαρίας στις 8.30 μ.μ.

Την πρωτοβουλία για τις κινητοποιήσεις έχουν: Εργατικό Κέντρο Σάμου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ, Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων, Σύλλογος αυτοαπασχολουμένων Δήμου Ικαρίας, Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας. Διεκδικούν να μη συνενωθούν τα νοσοκομεία Ικαρίας και Σάμου, να μη μείνει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των νησιών και να καλυφθούν όλα τα κενά στα αγροτικά ιατρεία, στο Κέντρο Υγείας και στο Νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ