Πέμπτη 30 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
Μειώσεις μισθών μέσω Ενωσης Προσώπων

Τη δημιουργία Ενωσης Προσώπων στη φαρμακαποθήκη Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Χανίων (ΣΥΦΑΧ), με στόχο να υπογραφεί σύμβαση με μειώσεις μισθών αντιπαλεύει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) και καλεί τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις πιέσεις.

Συγκεκριμένα, η ΟΕΦΣΕΕ καταγγέλλει πως «αφού δεν μπόρεσε η εργοδοσία του ΣΥΦΑΧ να υπογράψει με το κλαδικό Σωματείο του νομού επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών, αποφάσισε να αξιοποιήσει το αντιδραστικό και αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, να στήσει ένωση προσώπων στο Συνεταιρισμό». Την ίδια ώρα, «για να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και να προσυπογράψουν την ίδρυση ένωσης προσώπων, άσκησε πιέσεις και έβαλε τους εργαζόμενους μπροστά στο τρομοκρατικό και εκβιαστικό ψευτοδίλημμα: "`Η φτιάχνουμε ένωση προσώπων και υπογράφουμε μειώσεις μισθών ή θα γίνουν απολύσεις"».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις για τους περίπου 40 εργαζόμενους θα είναι της τάξης του 6,5%, ενώ παρά τις προσπάθειες των ταξικών δυνάμεων να συζητηθεί το θέμα της Ενωσης Προσώπων στο ΔΣ του κλαδικού και σε γενική συνέλευση των εργαζομένων, αυτό τελικά δεν έγινε. Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί σε ΓΣ τις επόμενες μέρες και τους εργαζόμενους «να ξεπεράσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, να πάρουν πίσω τις υπογραφές που η εργοδοσία εκβιαστικά τους απέσπασε» ξεκαθαρίζοντας πως «για την καπιταλιστική κρίση και τις συνέπειές της δεν ευθύνονται ούτε οι εργαζόμενοι ούτε τα κατακτημένα δικαιώματά τους, ούτε βέβαια οι εργατικοί αγώνες και οι δυνάμεις που παλεύουν για τα δικαιώματα αυτά, το μισθό και το μεροκάματο».

Τέλος, καλεί «κάθε μέλος του ΔΣ του κλαδικού Σωματείου να βγάλει τα συμπεράσματά του και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη μεθόδευση της εργοδοσίας του ΣΥΦΑΧ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ