Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11563

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Ενιαία κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματοβιοτεχνών στις Κατασκευές

ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΝΕΡΓΟΥ για 831 ευρώ από την ΕΥΔΑΠ

Να σημάνει συναγερμός. Οργάνωση αλληλεγγύης και πάλης κόντρα στις κατασχέσεις και στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας μόνος του. Ολοι για έναν και ένας για όλους.

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα» μέσα στη Ζώνη. Χτες, έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία. Καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, αφού έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην αδυναμία να ικανοποιούν στοιχειώδεις ανάγκες των οικογενειών τους, τώρα προχωρούν και σε κατασχέσεις, αναγκάζοντάς τους να μείνουν άστεγοι. Είναι αδίστακτοι.


ΣΕΛ.  11

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΒΓΑΛ
Αγωνιστικά συνεχίζουν την απεργία

Μετά και τη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση, οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αττικής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Επίσης, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής συγκαλούν σύσκεψη όλων των σωματείων του κλάδου της Αττικής με σκοπό την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή Συμβάσεων.


ΣΕΛ.  11

ΚΚΕ
Κόντρα στην ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών

Η στάση των άλλων κομμάτων γύρω από το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο υπηρετεί κομματικές και εκλογικές σκοπιμότητες και όχι την πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού, του ναζισμού και της οργανωμένης έκφρασης αυτών των ιδεολογιών, που στην Ελλάδα είναι κυρίως η Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι κάθετα αντίθετο με κάθε σχέδιο ή πρόταση νόμου που ενσωματώνει την αντιδραστική απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ, επιβάλλει την υποταγή στην ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας στα μέτρα των ιμπεριαλιστών, ανοίγει το δρόμο για την ποινικοποίηση των ριζοσπαστικών ιδεών και της λαϊκής πάλης. Το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί του συνόλου και των άρθρων των παραπάνω προτάσεων νόμου το αμέσως επόμενο διάστημα.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΣΩΤΗΡΙΑ»
Λουκέτο σε 4 Κλινικές και 135 κρεβάτια

ΣΕΛ.  17
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να μη «χαρατσώνονται» οι αγρότες

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Η παρέμβαση στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

ΣΕΛ.  19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Συλλαλητήρια 5-6 Ιούνη

ΣΕΛ.  13
ΔΗΜΟΣΙΟ
Προχωρά το σχέδιο για χιλιάδες απολύσεις

ΣΕΛ.  12
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Αναπροσαρμογές με βάση ΝΑΤΟικές κατευθύνσεις

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Αντ. Σαμαρά, εγκρίθηκαν οι αλλαγές στη δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο την καλύτερη προσαρμογή τους στο νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, για ευέλικτες και ταχείας επέμβασης στρατιωτικές μονάδες.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ