Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση με εργαζόμενους της «Μακεδονίας»

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του εκδοτικού συγκροτήματος της «Μακεδονίας» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ζήση Λυμπερίδη Γραμματέα της ΚΟΚΜ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν για την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και άλλες παρεμβάσεις, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις απόλυσης που οφείλει η εργοδοσία, αλλά και να διασφαλίσουν τη συνέχιση της εργασίας για τους 130 εργαζόμενους που έχουν απομείνει μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που έβαλε σε εφαρμογή από πέρσι η επιχείρηση με οικειοθελείς αποχωρήσεις - απολύσεις και μειώσεις των μισθών κατά 30%.

Σήμερα, η επιχείρηση απειλεί τους εργαζόμενους πως αν δεν προχωρήσει η χρηματοδότηση του προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει εγκριθεί από την ΕΕ, θα βάλει λουκέτο στο συγκρότημα και θα πετάξει στην ανεργία τους εργαζόμενους.

Ο Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας Ζήσης Λυμπερίδης, δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, για να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Αλλωστε, πάντα βρέθηκε στο πλευρό τους, ενεργός συμπαραστάτης στους αγώνες τους, κάθε φορά που βρίσκονταν αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ