Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11551

ΚΚΕ - ΚΝΕ
Αύριο στις 8 μ.μ. η συγκέντρωση - συναυλία για την υπεράσπιση του πάρκου «Α. Τρίτσης»

Κεντρικός ομιλητής ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης


ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ και εμπιστοσύνη στο δίκιο του λαού

Δημήτρης Κουτσούμπας: Υπάρχει διέξοδος για το λαό. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό λαϊκό έλεγχο για να ικανοποιηθούν οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθηθεί η αμοιβαία επωφελής ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες

MotionTeam

  • Μπορούμε να καθυστερήσουμε επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα, να φρενάρουμε άλλα, κυρίως μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές αύριο. Να τα ανατρέψουμε υπέρ του λαού.
  • Δεν φτάνουν σήμερα μόνο συνθήματα όπως «με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας». Απαιτείται να διαμορφωθεί ενιαία αντίληψη μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα για το δρόμο επίλυσης των προβλημάτων.
  • Η τρικομματική κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ως «ρεαλισμό» την υποχώρηση και την ενσωμάτωση στις απαιτήσεις της μεγάλης καπιταλιστικής εργοδοσίας.
  • Κόντρα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση και τις χωρίς τέλος θυσίες για το λαό, στους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής της χώρας μας, υπάρχει λύση σε όφελος της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και Λαϊκή Συμμαχία για να αλλάξει τάξη στην εξουσία.

MotionTeam


ΣΕΛ.  8   -   10

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εκρηκτικά προβλήματα με τους παιδικούς σταθμούς

Μεγάλα προβλήματα στα νέα ζευγάρια, στις λαϊκές οικογένειες της Αθήνας που προσπαθούν να εξασφαλίσουν μία θέση για τα παιδιά τους σε κάποιον από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, αναμένεται να προκληθούν και τη νέα χρονιά (2013 - 2014) λόγω της πολιτικής κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.


ΣΕΛ.  21

Βγαίνει πείρα

Η δικαιολογία της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για απεργία, δηλαδή άρνηση σύγκρουσης με την κυβέρνηση στο ζήτημα της επιστράτευσης, μετά από την τυχοδιωκτική της πρόταση για 5ήμερη απεργία στις εξετάσεις, δείχνει ηγεσία ανεύθυνη. Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ τα προηγούμενα χρόνια δεν άνοιξε και δεν πάλεψε μέσα στα σχολεία αλλά και στο κίνημα, στο λαϊκό κίνημα γενικότερα και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς, τα ζητήματα των αναδιαρθρώσεων στην Εκπαίδευση και την επιδίωξη κυβέρνησης - μεγαλοεπιχειρηματιών για τη διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς. Δεν πάλεψε ζητήματα όπως της υποβάθμισης και της ταξικότητας της μόρφωσης των παιδιών του λαού, το περιεχόμενο των μαθημάτων και των προγραμμάτων εκπαίδευσης, την επιδίωξη της εισβολής επιχειρηματιών, το γεγονός της εγκατάλειψης του σχολείου από ολοένα και περισσότερα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την αύξηση των φροντιστηρίων, τις συγχωνεύσεις, αλλά και το ζήτημα της αξιολόγησης με αντιεκπαιδευτικά κριτήρια. Δεν προετοίμασε τον κλάδο για αγώνες με τέτοιο περιεχόμενο, αγώνες σκληρούς και μακροχρόνιους, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα διαμόρφωσης προϋποθέσεων συμπόρευσης με μαθητές, γονιούς, με όλους τους εργαζόμενους. Τεράστιες ευθύνες εδώ έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στήριξαν την τυχοδιωκτική πρόταση στη μορφή πάλης, αλλά τα «δίπλωσαν» με την επιστράτευση. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι. Ο αγώνας απαιτεί οργάνωση με ηγεσίες αφοσιωμένες και ικανές να τον φτάσουν μέχρι τέλους. Ακόμη και αν δεν έχουν κάποια κατάκτηση, να διαπαιδαγωγούν, να ατσαλώνουν, να συσπειρώνουν τον κλάδο για τους επόμενους, ακόμη πιο σκληρούς αγώνες, ωριμάζοντας τις συνειδήσεις για την τελική σύγκρουση με τον αντίπαλο.



ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
Χαράς ευαγγέλια για εφοπλιστές και μονοπώλια

ΣΕΛ.  11
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ «ΤΑΡ»
Σχέδια επί χάρτου για το ντόπιο κεφάλαιο

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΑΜΕ
Προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 23 Μάη

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΕΒΓΑΛ»
Στην απεργία για 22η μέρα

ΣΕΛ.  14
ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΚΟΣΜΟΤΕ»
«Χτυπά» μισθούς και προϋπηρεσίες

ΣΕΛ.  16
ΟΛΜΕ
Βαριές ευθύνες για την προδιαγεγραμμένη κατάληξη

Οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Συνεργασία» (ΣΥΡΙΖΑ) και «Παρεμβάσεις» οδήγησαν τον κλάδο των εκπαιδευτικών σε αδιέξοδο. Αυτοί που μιλούν για «αναδίπλωση της ηγεσίας της ΟΛΜΕ», για δήθεν «προδοσία της βάσης από την ηγεσία» και άλλα τέτοια δεν έχουν διαβάσει καλά όλες τις εξελίξεις από την αρχή ή γράφουν συνειδητά μισές αλήθειες ακριβώς για να απαλύνουν τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, η οποία είχε από την αρχή προδιαγράψει αυτήν την κατάληξη.


ΣΕΛ.  18   -   19
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης αφορά όλο το λαό

ΣΕΛ.  3
ΕΕΔΥΕ
Την Κυριακή η 34η Μαραθώνια Πορεία

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ