Πέμπτη 16 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σύσκεψη χτες για τις Συμβάσεις

Διοικητικό Συμβούλιο με εκπροσώπους σωματείων και σωματειακών επιτροπών από χώρους δουλειάς του κλάδου, όπως «ALAPIS», «ADELCO», «Boehringer» κ.ά. έγινε χτες το απόγευμα στο συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής με θέμα τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 23 Μάη, αλλά και τη μάχη της κλαδικής ΣΣΕ.

Στον απόηχο της ΕΓΣΕΕ - σφαγείο που υπέγραψε η ηγεσία της ΓΣΕΕ, αλλά και των συνολικότερων αντεργατικών μέτρων, οι εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου είναι ανήσυχοι. Ο στόχος που μπήκε χθες είναι να ενημερωθούν όλοι στους εργασιακούς χώρους για την αξία της ΣΣΕ, τι μισθολογικούς και θεσμικούς όρους κατοχυρώνει, τι ΣΣΕ πρέπει να διεκδικηθεί και τι είδους σύμβαση μεθοδεύει η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών με τους επιχειρηματίες του φαρμάκου.

Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες αξιοποιούν πότε το «καρότο», πότε το «μαστίγιο», πάντα με στόχο να απαξιωθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να ξεμπερδεύουν μια και καλή με την κλαδική ΣΣΕ. Είναι ενδεικτικό πως σε ορισμένους χώρους δουλειάς έχουν δώσει αυξήσεις ή δεν έχουν κάνει μειώσεις, αρνούνται όμως πεισματικά αυτοί οι όροι να κατοχυρωθούν σε ΣΣΕ του κλάδου ή της επιχείρησης. Σε άλλους χώρους αξιοποιούν την αντεργατική νομοθεσία, αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και προσπαθούν να τους διασπάσουν ή να τους καθησυχάσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ