Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Διεκδικεί μέτρα για τη στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών

Οι διεκδικήσεις της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης Καρδίτσας για μείωση ή και κατάργηση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης για άνεργες οικογένειες και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, καθώς για ένα γεύμα - πρωινό στα παιδιά των σχολείων, συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρδίτσας, παρουσία πολλών μελών σωματείων, συλλόγων, συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, αλλά και δημοτών που υπέγραψαν το κείμενο με τις διεκδικήσεις της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναφερόμενη στις διεκδικήσεις της Επιτροπής, η Χαρά Κούτρα, από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σημείωσε: «Οι άνεργοι, οι απλήρωτοι, οι χαμηλόμισθοι είμαστε, ουσιαστικά, τα θύματα της πολιτικής που προωθείται, τα τελευταία χρόνια και μέσω των Δήμων με την αποδοχή και την εφαρμογή του "Καλλικράτη", με τη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και την ανταποδοτική λειτουργία τους. Κι απαιτούμε όχι να πληρώνουμε λιγότερα, αλλά να απαλλαγούμε πλήρως από τους λογαριασμούς για το διάστημα που είμαστε άνεργοι, ενώ για τους χαμηλοαμειβόμενους με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ διεκδικούμε να μειωθούν κατά 50% όλα τα δημοτικά τέλη και η τιμή του νερού μέσω της ΔΕΥΑΚ».

Ο Ηλίας Μπόρλας, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αφού περιέγραψε την κατάσταση στα σχολεία της πόλης και των χωριών με παιδιά που υποσιτίζονται, πάνε σχολείο με παπούτσια χωρίς σόλες, απουσιάζουν από το μάθημα γιατί δεν έχουν φάει, αναδεικνύοντας και τις αιτίες αυτής της κατάστασης, ζήτησε να δίνεται ένα γεύμα - πρωινό σε όλα τα παιδιά στα σχολειά.

Στον ίδιο προσανατολισμό κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έθεσαν το αίτημα να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

Τελικά, το αίτημα για τα δημοτικά τέλη απορρίφθηκε, με την ψήφο των συμβούλων της πλειοψηφίας, (ΝΔ), αλλά και άλλων παρατάξεων και με το «επιχείρημα» πως «αν ικανοποιήσουμε τα αιτήματα θα καταρρεύσει οικονομικά ο δήμος». Σε ό,τι αφορά το νερό η Δημοτική Αρχή επιμένει στο λεγόμενο «κοινωνικό τιμολόγιο» της ΔΕΥΑΚ, που δεν καλύπτει, στο σύνολό του, το αίτημα όπως το θέτει η Επιτροπή, ενώ για τους μαθητές των σχολείων δέχτηκε να παρέχεται γεύμα - πρωινό μόνο στα υποσιτιζόμενα και όχι σε όλα τα παιδιά, όπως πρότεινε η Επιτροπή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετέφεραν την αγωνία και τις διεκδικήσεις τους(2021-03-18 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά(2017-01-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2017-01-13 00:00:00.0)
Διεκδικεί μέτρα προστασίας των ανέργων από το δήμο(2014-09-20 00:00:00.0)
Σχολεία δεν έχουν να πληρώσουν το νερό και το ρεύμα!(2012-05-02 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα στη σχολική στέγη(2000-09-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ