Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αγώνας για μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα

Την ανάγκη να παραμείνουν στη δουλειά 120 εργαζόμενοι στον Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Αθλησης του δήμου Αθηναίων, καθαρίστριες, εργατοτεχνίτες συν κάποιοι διοικητικοί, συμβασιούχοι που απολύθηκαν μετά από χρόνια σκληρής και κακοπληρωμένης δουλειάς σε γυμναστήρια και κολυμβητήρια του δήμου, τόνισε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος.

Κατήγγειλε την ανακύκλωση εργαζομένων, που επιχειρείται καθώς απολύονται εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί οκτώ και δέκα χρόνια, την ίδια ώρα που προκηρύσσονται προσλήψεις άλλων με 8μηνες συμβάσεις. Τόνισε την ανάγκη παράλληλα με τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, ο δήμος να εκμεταλλευτεί όποια περιθώρια υπάρχουν, να τους κρατήσει στη δουλειά καθώς είναι απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού.

Παραπέρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν τη σύναψη και τους όρους δανείου ύψους 31,2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προς αποπληρωμή παλαιότερου δανείου του Δήμου από την ΑΤΕ που τώρα ανήκει στον μεγαλοτραπεζίτη Σάλα. Τόνισαν ότι αν και το Ταμείο Παρακαταθηκών διαχειρίζεται χρήματα των Δήμων, δίνει δάνειο στον Δήμο Αθήνας με επιτόκιο υπέρογκο (6%), οπότε στα δέκα χρόνια που ορίζεται η περίοδος αποπληρωμής του το ποσό εκτινάσσεται στα 42,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την αποπληρωμή του υποθηκεύονται τα δημοτικά τέλη. Προειδοποίησαν ότι με αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος δανειοδοτήσεων που οδηγούν σε νέες περικοπές στην κοινωνική πολιτική.

Αντιτάχθηκαν στη «συνεργασία» που θέλει να εγκαινιάσει η δημοτική αρχή με το μεγαλοεπιχειρηματία Σόρος, προκειμένου ο τελευταίος με μια σειρά «φιλανθρωπίες» και «αγαθοεργίες» μέσω δομών του δήμου να εξωραΐσει το προφίλ του. Επεσήμαναν ότι η πολιτική που εφαρμόζει (και) η δημοτική αρχή παράγει και αναπαράγει φτώχεια και ανεργία, ανέχεια, και δε λύνεται με ελεημοσύνες απ' όπου κι αν προέρχονται. O Ν. Σοφιανός τόνισε χαρακτηριστικά ότι για κάθε είδους τέτοιους «φιλάνθρωπους», τα κέρδη και οι ελεημοσύνες τους είναι προϊόν κλοπής παραγόμενου πλούτου εργαζομένων, προϊόν ύποπτων δραστηριοτήτων, με τις «δωρεές» τους ξεπλένουν τέτοιο χρήμα, απολαμβάνοντας μάλιστα μια σειρά φοροαπαλλαγές.

Εξάλλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ μετέφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο την αγωνία μικρομεσαίων ελευθεροεπαγγελματιών και καταστηματαρχών της ευρύτερης περιοχής Εξαρχείων και Νεάπολης που υποφέρουν από το εμπόριο ναρκωτικών στη γειτονιά τους. Παραπέρα, έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους του δήμου, αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους εργαζόμενους, αν γίνονται οι αναγκαίοι εμβολιασμοί κ.λπ.

Τέλος, καταψήφισαν το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθήνας (ΟΠΑΝΔΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ