Κυριακή 21 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Σε πρώτο πλάνο... τα σενάρια

Σε εντελώς διαφορετική μοίρα βρίσκονται στο φινάλε του πρωταθλήματος ΑΕΚ και Πανθρακικός μια βδομάδα μετά τον επεισοδιακό μεταξύ τους αγώνα

Icon

Σε εντελώς διαφορετική μοίρα βρίσκονται στο φινάλε του πρωταθλήματος ΑΕΚ και Πανθρακικός μια βδομάδα μετά τον επεισοδιακό μεταξύ τους αγώνα
Σε αγωνιστικό επίπεδο μετά και το οριστικό κλείσιμο της πρώτης τετράδας στη βαθμολογία που οδηγεί στα πλέι οφ και τη διεκδίκηση μιας θέσης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το ενδιαφέρον εστιάζεται αποκλειστικά στα δρώμενα της ουράς. Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί στην αίθουσα του δικαστηρίου όσον αφορά την υπόθεση της ΑΕΚ, με αγωνιστικά κριτήρια η αγωνία στο φινάλε μοιράζεται μεταξύ 6 υποψηφίων ομάδων που προσπαθούν να μη γίνουν παρτενέρ της Κέρκυρας στο ταξίδι της για τη Β' Εθνική.

ΑΕΚ: Υπολογισμοί... εκ των υστέρων

Ξανα-ξεκινώντας από τα χαμηλά η ΑΕΚ που αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον αδιάφορο βαθμολογικά και εντός πλέι οφ Ατρόμητο μαθηματικά μπορεί να ελπίζει... έστω και εάν δεν εξαρτάται μόνο από το δικό της αποτέλεσμα. Η Ενωση θέλει νίκη δική της και απώλειες βαθμού ή βαθμών ενός εκ των πέντε βασικών ανταγωνιστών της, Πανθρακικού, Αρη, ΟΦΗ, Πλατανιά, Βέροιας προκειμένου είτε να αφήσει από κάτω της κάποιους (εάν ηττηθούν Πανθρακικός, Αρης, ΟΦΗ) είτε σε άλλη περίπτωση να ισοβαθμήσει με κάποιους που έχει όμως το πάνω χέρι (Πλατανιάς, Βέροια). Για τους κιτρινόμαυρους υπάρχει και η περίπτωση του μπαράζ εάν ισοβαθμήσει με έναν εκ των ΟΦΗ ή Αρη αφού έχουν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα στους μεταξύ τους αγώνες στο πρωτάθλημα.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Καθάρισε αγωνιστικά περιμένει και τα ...χαρτιά

Την τύχη στα χέρια του έχει ο Πανθρακικός αφού το 1-0 υπέρ του χάρις στο αυτογκόλ του Μπουγαΐδη στο ΟΑΚΑ ισοδυναμεί με διαβατήριο παραμονής. Οι Θρακιώτες ουσιαστικά σε κάθε περίπτωση έχουν τον αγώνα στην ...τσέπη τους αφού σε περίπτωση τιμωρίας της ΑΕΚ ο αγώνας κατοχυρώνεται όπως έχει, ενώ ακόμα και στην περίπτωση να ξαναπαιχθούν τα εναπομείναντα λεπτά του παιχνιδιού (3 για τη λήξη συν περίπου ένα 10λεπτο καθυστερήσεις) μόνο με αυτοκτονία θα χάσουν το τρίποντο ή έστω την ισοπαλία. Με δεμένο αυτό, σήμερα αντιμετωπίζουν την ήδη υποβιβασμένη και αδιάφορη Κέρκυρα στην έδρα τους και ευνοούνται ακόμα και στην ...απίθανη πλέον περίπτωση της ισοβαθμίας με την Ενωση (εάν παιχθούν τα 13 λεπτά και η Ενωση νικήσει αλλά χάσει στο Περιστέρι και αυτοί νικήσουν την Κέρκυρα !!!!!) οι «πράσινοι» της Κομοτηνής μόνο ως ιδανικοί αυτόχειρες υποβιβάζονται.

ΑΡΗΣ: Νίκη ίσον παραμονή

Ο Αρης με εφαλτήριο τη... φόρα που έχει πάρει τις τελευταίες αγωνιστικές με τις νίκες επί του Ατρόμητου και Πανθρακικού να του δίνουν σημαντική ανάσα, αγωνίζεται στα Πηγάδια με την αδιάφορη βαθμολογικά Ξάνθη, η οποία την προηγούμενη αγωνιστική έχασε και την τελευταία ελπίδα για είσοδο στα πλέι οφ. Ποντάροντας στο καλό αγωνιστικό πρόσωπό τους οι «κίτρινοι» με νίκη καθαρίζουν οριστικά, ενώ με ισοπαλία μπλέκουν σε ισοβαθμίες με όλα τα σενάρια ανοιχτά, από την οριστική παραμονή, την παράταση στην αγωνία (μπαράζ) είτε τον υποβιβασμό (περίπτωση που παίζει σοβαρά σε ενδεχόμενη ήττα του στα Πηγάδια).

ΟΦΗ, Πλατανίας: Φινάλε ανασφάλειας για τους Κρητικούς

Το στραβοπάτημα με τον Ατρόμητο την προηγούμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο όπου αναδείχθηκε ισόπαλος μεγάλωσε την ανασφάλεια για τους Κρητικούς που ούτως ή άλλως δεν είχε φύγει τελείως τις τελευταίες αγωνιστικές. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που είναι οριστικά 3ος οι «ασπρόμαυροι» με νίκη οριστικοποιούν την παραμονή, με ισοπαλία μπλέκουν με ισοβαθμίες και όλη την γκάμα των σεναρίων, ενώ με ήττα κινδυνεύουν και με υποβιβασμό. Η ίδια ανασφάλεια διακατέχει και τον έτερο Κρητικό της κατηγορίας Πλατανιά, που ωστόσο βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα καθώς, αφ' ενός μεν, υποδέχεται τον αδιάφορο Λεβαδειακό στην έδρα του, αφ' ετέρου δε, ουσιαστικά χρειάζεται μόλις ένα βαθμό ώστε να φθάσει τους 34 που ουσιαστικά έστω και οριακά των σώζουν. Σε περίπτωση ήττας όμως μπλέκει για τα καλά.

ΒΕΡΟΙΑ: Σωσίβιο το Χ

Αγωνιζόμενοι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό που ψάχνει το καλό φινάλε για λόγους γοήτρου, η Βέροια ουσιαστικά χρειάζεται ένα βαθμό ώστε να αποφύγει τα χειρότερα, αφού έτσι θα φθάσει και αυτή στους 34. Σε περίπτωση ήττας όμως, ακόμα και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού (π.χ. ισοβαθμία με ΑΕΚ) είναι ορατό.

Οι αδιάφοροι

Οι εντός έδρας αγώνες του πρωταθλητή Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο και του δεύτερου της βαθμολογίας ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα θεωρούνται τα πιο αδιάφορα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής όσον αφορά το βαθμολογικό ενδιαφέρον. Λόγοι γοήτρου όμως επιβάλλουν για τον καθένα ξεχωριστά να επιδιώξουν την καλή αγωνιστική παρουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ