Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 20 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11531


ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ του 21ου αιώνα

ΚΚΕ: Η επίθεση στη Μανωλάδα είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης. Δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες. Οπλο των εργαζομένων είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Eurokinissi

Η δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός. Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των εργατών γης στην περιοχή. Σήμερα η απάντηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος εργατών, για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας χιλιάδων εργατών στη χώρα μας. Για να ανατραπεί η πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.


ΣΕΛ.  7  -  9


ΜΑΖΙΚΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Μαχητική περήφανη απάντηση στην εξοντωτική πολιτική

Ούτε το ταξίδι, ούτε η βροχή, ούτε η προχωρημένη -για πολλούς- ηλικία στάθηκαν εμπόδιο για να γεμίσουν ασφυκτικά χτες οι δρόμοι της Αθήνας από τους χιλιάδες συνταξιούχους από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη, που πήραν μέρος στο μεγαλειώδες Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.


ΣΕΛ.  32

Ούτε αράδα για ΚΚΕ και ΠΑΜΕ

Την Πέμπτη, μια μέρα μετά το μακελειό στη Μανωλάδα, το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, δίνοντας άμεση απάντηση στο κράτος, στους μεγαλοκαλλιεργητές και στις τοπικές αρχές που ευθύνονται για το σύγχρονο δουλεμπόριο στα φραουλοχώραφα. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαμαρτυρίες στην Αττική, ενώ πικετοφορίες διοργάνωσε το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις. Δραστηριότητα με χαρακτηριστικό την αμεσότητα, τη μαζικότητα, αλλά τα διαδικτυακά Μέσα των αστών δεν έγραψαν λέξη. Το αποσιώπησαν και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό συνεχίστηκε και χτες, λέξη δεν έγραψαν οι αστικές εφημερίδες, που μερικές καμώνονται και τις υπερευαίσθητες στα ζητήματα της μετανάστευσης. Ούτε αράδα δεν έγραψε και η «Αυγή». Για όλους αυτούς οι πρωτοβουλίες του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, δεν υπήρξαν ποτέ. Γιατί τέτοια αποσιώπηση; Επειδή το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, δεν αρκούνται απλά στην καταγγελία και στην περιγραφή του προβλήματος στη Μανωλάδα, αλλά δείχνουν και τις πραγματικές αιτίες του, που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση και η σαπίλα του συστήματος μέχρι το μεδούλι. Επειδή το ΚΚΕ λέει ότι διέξοδος για Ελληνες και μετανάστες εργάτες είναι να παλέψουν μαζί για να πάρουν τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές, επειδή χωρίς αυτούς «γρανάζι δε γυρνά». Και επειδή το ΠΑΜΕ προωθεί έμπρακτα και όχι στα λόγια αυτή την κοινή δράση, με ταξικά χαρακτηριστικά και όχι στη βάση ρηχών αντιρατσιστικών συνθημάτων, που κρύβουν την ουσία της ταξικής εκμετάλλευσης στον καπιταλισμό. Να γιατί το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα δε χωράει στις σελίδες και τα τηλεπαράθυρα των αστικών ΜΜΕ. Να γιατί είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να επιλέγουν για την ενημέρωσή τους το «Ριζοσπάστη», τον «902» και το portal του ΚΚΕ, το 902.gr.


Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της ΚΟ Αττικής

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ πραγματοποιεί πολιτική εκδήλωση με θέμα «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία, το λαό στην Εξουσία, το Σοσιαλισμό», τη Δευτέρα 22 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, στάση ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής). Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.ΚΝΕ
Ξεκινούν τα μαθητικά φεστιβάλ

ΣΕΛ.  19
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Δράση για την επιτυχία της απεργίας

ΣΕΛ.  3
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα ενεργειακά

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Νομιμοποιούν μαζί τις ιδιωτικοποιήσεις

ΣΕΛ.  14
ΚΥΠΡΟΣ
Σαρωτικά τα μέτρα γονατίζουν το λαό

ΣΕΛ.  14


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org