Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μονοπώλια και Χρυσή Αυγή φοβούνται το λαό

Γρηγοριάδης Κώστας

«(...) οι Ελληνες Εθνικιστές δε θα γίνουν ποτέ οι υπηρέτες μήτε του ντόπιου, μήτε του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου» κραυγάζουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην ιστοσελίδα τους, εξαπολύοντας ταυτόχρονα χολή για τα σοσιαλιστικά καθεστώτα, επιχαίροντας που «κατέρρευσαν και γνώρισε ο υπόλοιπος κόσμος τη φρίκη τους», όλο μίσος γιατί «στην Ελλάδα, τα ερυθρά μιάσματα ομιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθροεισβολέων» κλπ. Καλά κάνουν και το διευκρινίζουν οι νεοναζί ενάντια σε ποιο κεφάλαιο είναι (το «σιωνιστικό») γιατί τα υπόλοιπα τμήματά του μια χαρά τα υπηρετούν.

Π.χ. όλο αυτό το διάστημα διαφήμιζαν ανερυθρίαστα αμερικάνικα και ρωσικά μονοπώλια του καυσίμου να έρθουν και να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο Ελλάδας και Κύπρου. Εξωράιζαν το προφίλ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Δέχονταν τα χαράτσια που επέβαλε και απλά αντιπρότειναν να τα εισπράττει με δόσεις. Ζητούσαν ο λαός να αναλάβει τα χρέη των τραπεζιτών. Να δοθούν νέες φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις σε εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους και μεγαλοξενοδόχους. Διαφημίζουν πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας και τα μηχανήματά τους. Στοχοποιούν και επιτίθενται σε πρωτοπόρους ναυτεργάτες, αγρότες, απεργούς, εκπαιδευτικούς, μαθητές που αντιδρούν στα αντιλαϊκά μέρα συγκυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ. Ζητούν ο λαός να πληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι του δημόσιου χρέους, αυτά που εισέπραξαν μεγαλοκεφαλαιούχοι, ενώ ο εργάτης ούτε δυο δεκάρες δεν είδε στην τσέπη του. Τάχα πατριώτες έκαναν στη Βουλή ξεδιάντροπα προτάσεις στην κυβέρνηση πώς να ξεπουλήσει νησιά σε μεγαλολεφτάδες που τα ορέγονται. Σε άλλη ψηφοφορία σιώπησαν... ηχηρά μπρος στην τοποθέτηση από την κυβέρνηση ενός μεγαλοεπιχειρηματία ως επικεφαλής στο διαβόητο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να ξεπουλήσει στα ξένα και ντόπια μονοπώλια ό,τι απέμεινε ως δημόσια περιουσία. Αναζητούν για εργολάβους, τσιφλικάδες και ξενοδόχους πάμφθηνους εργάτες, δίχως ένσημο και ασφάλιση - ακριβώς ο εργασιακός μεσαίωνας που βολεύει το μεγάλο κεφάλαιο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κι επειδή το μεγάλο κεφάλαιο εχθρό του έχει την εργατική τάξη και την οργανωμένη πρωτοπορία του, λογικό είναι να έχει και τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τσιράκια του, να τραμπουκίζουν και να απειλούν το λαό. Στην πραγματικότητα όμως στα λόγια τους κρύβεται ο φόβος τους, μην ο λαός αξιοποιώντας τις παρακαταθήκες του παρελθόντος και τις αγωνιστικές διαθέσεις τού σήμερα, διεκδικήσει και κερδίσει, όπως του πρέπει, όλο τον πλούτο που με το μόχθο του παράγει, κόντρα στα παράσιτα και τους τραμπούκους ενός συστήματος σε βαθιά σήψη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοιχτός στον ΣΥΡΙΖΑ(2014-05-14 00:00:00.0)
Επιχειρούν να διχάσουν τους εργαζόμενους(2013-04-27 00:00:00.0)
Ο λαός να συνεχίσει να απομονώνει τα φασιστοειδή(2013-04-14 00:00:00.0)
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής...(2013-03-27 00:00:00.0)
Τελάλης των αστών(2013-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ