Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Διεκδικούν χρηματοδότηση και δωρεάν δομές

Κινητοποίηση των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, στον ΟΚΑΝΑ και στην Ψυχική Υγεία

Δυναμική κινητοποίηση για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, δημόσιες και δωρεάν παροχές ψυχικής υγείας, ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης, στον ΟΚΑΝΑ και στις δομές Ψυχικής Υγείας που κινδυνεύουν με αφανισμό λόγω των δραματικών περικοπών.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης έκαναν συγκεντρώσεις στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών και στη συνέχεια συναντήθηκαν έξω από τη Βουλή με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ και της Ψυχικής Υγείας φωνάζοντας συνεχώς συνθήματα. Στη Βουλή παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους κι έπειτα πορεύτηκαν όλοι μαζί προς το υπουργείο Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σημειώνει πως «κεντρικά και με τα παραρτήματά του σε όλη την Ελλάδα, θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην προβολή των αιτημάτων και τη στήριξη των αγώνων των εργαζομένων. Θα πρωτοστατήσει στην ενίσχυση του αντιναρκωτικού κινήματος και τη συμπόρευσή του με το λαϊκό κίνημα». «Το ΕΣΥΝ στηρίζει και συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στο χώρο της πρόληψης και της απεξάρτησης που δίνουν μάχη για την επιβίωση των φορέων πρόληψης και θεραπείας. Στηρίζει τα δίκαια εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά αιτήματά τους» και καταγγέλλει «τις όποιες προσπάθειες των κυβερνήσεων που σταθερά τα τελευταία δύο χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση προς τον ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης, 18 ΑΝΩ, ΨΝΘ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ