Σάββατο 13 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ

Ερευνα για τα επεισόδια που έγιναν προχτές στο ΤΕΙ Πάτρας έχει διατάξει ο εισαγγελέας. Συγκεκριμένα, μετά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου της ΣΕΥΠ, μια ομάδα σπουδαστών πήγε για κινητοποίηση στο Συμβούλιο του ιδρύματος, όπου κατέφθασε ύστερα μια ομάδα της ΠΑΣΠ και επιτέθηκε με μπράβους στους σπουδαστές. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν έξι σπουδαστές, μεταξύ των οποίων ο ένας σοβαρά. Μετά από αυτά, η ομάδα σπουδαστών που είχε ξεκινήσει την κινητοποίηση κράτησε αποκλεισμένους τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ μέχρι αργά το βράδυ απαιτώντας την παραίτησή τους.

Η Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ Πάτρας της ΚΝΕ, σε ανακοίνωση της για τα γεγονότα τονίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, οργανώνει εγκληματικές επιθέσεις, αξιοποιώντας τον υπόκοσμο της νύχτας ώστε να τρομοκρατήσει και να καταστείλει. Αυτή η επίθεση έχει στόχο τους χιλιάδες σπουδαστές που κινητοποιούνται και εντάσσεται στις μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στην απομαζικοποίηση και στον τερματισμό των αγώνων».

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν τη βρώμικη επίθεση, σημειώνοντας για την ΠΑΣΠ: «Δεν τρομοκρατούμαστε από κανενός είδους καταστολή είτε προέρχεται από τα ΜΑΤ είτε από την ΠΑΣΠ και τους μπράβους της. Τους προειδοποιούμε: Τα "αλισβερίσια" τους με τον υπόκοσμο δε μας φοβίζουν, ίσα ίσα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο. Θα βρουν μπροστά τους το οργανωμένο λαϊκό και σπουδαστικό κίνημα».

Παράλληλα όμως, η ΚΝΕ σχολιάζει και ότι ο ολοήμερος αποκλεισμός του Συμβουλίου και του Προέδρου του ΤΕΙ και η απαίτηση να παραιτηθούν, δεν έχει σχέση με τις συνελεύσεις και τις αποφάσεις των συλλόγων σπουδαστών. «Αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα στη συκοφάντηση των αγώνων, στους σχεδιασμός για χτύπημα του ασύλου», σημειώνει η ΚΝΕ, καλώντας τους σπουδαστές να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις εκλογές της 17ης Απρίλη, ώστε να αλλάξει ο συσχετισμός, να πετάξουν έξω από τα όργανα τα τσιράκια της συγκυβέρνησης ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ