Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Εκλογές σήμερα των εργαζομένων στην Περιφέρεια

Κοινή παράταξη συγκροτούν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται για εκλογή αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), για τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Σέρρες και για το Τοπικό Συμβούλιο Πέλλας.

Σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας οι εργαζόμενοι θα ψηφίσουν για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία.

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ), οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καλούν τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν τις αρχαιρεσίες για να απαλλαγούν από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό που εκφράζεται ενιαία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) μέσα από το συνδυασμό της «Ενιαίας Συσπείρωσης Εργαζομένων ΠΚΜ» και να αλλάξουν τώρα τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία, την ΕΔΟΘ και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Πέλλας.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ σημειώνει πως πλουτοκρατία, ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν «σπέρνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο λαό, για να ενισχύσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, για να διαμορφώσουν ένα αστικό κράτος πιο αντιλαϊκό, πιο συγκεντρωτικό, πιο αυταρχικό, πιο άμεσα υποστηρικτικό στην οικονομική δραστηριότητα του κεφαλαίου». Η παράταξη τονίζει πως «αυτήν ακριβώς τη στρατηγική στόχευση υπηρετεί το σύνολο των διαρθρωτικών αλλαγών» και επισημαίνει: «Οι απολύσεις στο Δημόσιο αφορούν όλους τους εργαζόμενους και κλάδους. Το γενικευμένο καθεστώς της υποχρηματοδότησης, των περικοπών, η μείωση του υπαλληλικού προσωπικού, οι απολύσεις, η επιτάχυνση του «Καλλικράτη» και των ιδιωτικοποιήσεων τσακίζουν το δικαίωμα του λαού για να έχει έστω και τη στοιχειώδη πρόσβαση στις κοινωνικές υπηρεσίες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ