Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ
Κινητοποιήσεις και συνελεύσεις

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στη λιθογράφηση. Στην εταιρεία ΦΗΜΗ ΠΑΚ, οι εργάτες προχωρούν σήμερα σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, απαιτώντας την άμεση καταβολή της εξόφλησης ... Αυγούστου, καθώς η εργοδοσία τους χρωστά τα δεδουλευμένα πολλών μηνών. Για τον ίδιο λόγο προχώρησαν χτες σε 4ωρη στάση εργασίας, με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης από την πρώτη στιγμή.

Χτες, στο εργοστάσιο ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, οι εργάτες πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και ταυτόχρονη δίωρη στάση εργασίας. Εκεί αποφάσισαν ομόφωνα όχι μόνο να μην υπογράψει κανείς τις ατομικές συμβάσεις που έχει ήδη μοιράσει η εργοδοσία, αλλά, επιπρόσθετα να επιστρέψουν τα έγγραφα των ατομικών συμβάσεων. Σε περίπτωση, δε, που η εργοδοσία επιχειρήσει οποιαδήποτε τρομοκράτηση σε βάρος των εργαζομένων, τότε, οι εργάτες δηλώνουν σε ετοιμότητα για να απαντήσουν με κινητοποιήσεις.

Τέλος, σήμερα, οι εργάτες στη ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, προχωρούν σε 4ωρες στάσεις εργασίας, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ