Παρασκευή 5 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοινό κάλεσμα αγώνα στο λαό της πόλης

Ανέδειξαν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία

Κοινή συγκέντρωση στην οδό Παπαναστασίου και μαζική εξόρμηση στο λαό της περιοχής πραγματοποίησαν χτες στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Γεννηματάς». Απαιτούν να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από το 2012, καμία συγχώνευση - κατάργηση κλινικής, πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των νοσοκομείων, του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία και λένε «όχι» στην αξιολόγηση και τις απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι, ενημέρωσαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τις επιπτώσεις που έχει στο λαό.

Οπως σημείωναν και στην ανακοίνωση που μοίραζαν «Οι ελλείψεις χτυπάνε κόκκινο, σε προσωπικό και σε υλικά. Από το Θεαγένειο λείπουν 200 εργαζόμενοι για να λειτουργεί κανονικά το νοσοκομείο. Τα ιατρεία του Προληπτικού Ελέγχου από 5 μέρες τη βδομάδα συρρικνώνονται σε 3 μέρες. Ο αξονικός τομογράφος παραμένει χαλασμένος, το pet scan (για την πρόγνωση των μεταστάσεων του καρκίνου) που θα τοποθετούνταν στο νοσοκομείο δε έφτασε ποτέ. Ηδη έχουν χαθεί 28 κρεβάτια από το οργανόγραμμα του νοσοκομείου και όταν κλείνει ένα κρεβάτι από δημόσιο ανοίγει ένα στον ιδιωτικό τομέα.

Από το Ιπποκράτειο μειώνονται 270 περίπου κρεβάτια, οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ποσοστό κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους κλάδους (π.χ. οι Τραυματιοφορείς από 110 έχουν μείνει 54 και οι Βοηθοί Θαλάμου από 80 έχουν μείνει 9). Το παιδοακτινολογικό εργαστήριο, το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα, έχει πεπαλαιωμένα μηχανήματα όπως και το ακτινολογικό εργαστήριο και ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου. Ο μαστογράφος στο Δημόσιο Μαιευτήριο είναι χαλασμένος πάνω από 2 χρόνια και περισσότερα χρόνια δεν λειτουργεί το μηχάνημα της λιθοτριψίας. Στα εργαστήρια δεν πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εξετάσεις λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Παρόμοια μέτρα παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. θέλουν φθηνούς εργαζόμενους - εξαθλιωμένους και τις υπηρεσίες του κράτους ανύπαρκτες και απαξιωμένες, γιατί έτσι θα βρει χώρο να δράσει το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ