Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΥΓΕΙΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
Προωθούνται μέτρα βαθιά ταξικά

Από την παρέμβαση του εκπροσώπου του Κόμματος στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ

Παρεμβαίνοντας στο συνέδριο εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε: «Τα μέτρα που υλοποιούνται στο χώρο της Υγείας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελούν εξειδίκευση των αποφάσεων και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), για όλα τα κράτη - μέλη. Είναι μέτρα βαθύτατα ταξικά που υπηρετούν τον κοινό στρατηγικό στόχο: Της ενιαίας ελάχιστης παροχής δημόσιων υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας και φαρμάκου για όλους τους εργαζόμενους». Επισήμανε ότι σε «κυβέρνηση - ΕΕ - Κεφάλαιο δεν τους "καίγεται καρφί" για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργείται στην υγεία του λαού, προκειμένου να πετύχουν το στρατηγικό στόχο: Την απρόσκοπτη εξασφάλιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας, με τη διαμόρφωση φτηνών εργαζομένων, προκειμένου να υπηρετηθεί η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Υπογράμμισε ακόμα: «Τα ίδια, εξάλλου, ακριβώς μέτρα - ανεξάρτητα από το χρόνο και τους ρυθμούς εφαρμογής τους - παίρνουν όλα τα κράτη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνια είτε όχι, ανεξάρτητα του ύψους του δημόσιου χρέους κλπ.

Εχουν υλοποιηθεί (τα μέτρα αυτά) πολύ πριν την καπιταλιστική οικονομική κρίση από νεοφιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις, που αποδέχονται τη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου για τη μείωση των δημόσιων δαπανών και στην Υγεία - Ασφάλιση. Τώρα στην περίοδο της κρίσης επιταχύνεται η υλοποίησή τους.

Κοινό στοιχείο όλων αυτών των μειγμάτων διαχείρισης είναι η ανάπτυξη, με ατμομηχανή τους επιχειρηματικούς ομίλους και παράλληλα το χτύπημα των λαϊκών αναγκών και στην Υγεία.

Οποιος υποστηρίζει αυτήν την ανάπτυξη λέει ψέματα, κοροϊδεύει το λαό ότι υπάρχει τρόπος να βγει και αυτός ωφελημένος. Για παράδειγμα: Μπορείς να είσαι υπέρ της ανταγωνιστικότητας της «υγιούς» επιχειρηματικότητας, που προϋποθέτουν εργασιακές συνθήκες κόλασης, μισθούς και συντάξεις «μπουρμπουάρ», ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας κ.ά., που υπονομεύουν τους όρους ζωής της λαϊκής οικογένειας και φθείρουν την υγεία και να υποστηρίζεις, όπως κάνει η κυβέρνηση, ότι είναι για το καλό του λαού; `Η αυτά που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ότι «υπάρχει» το κόλπο να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες με καπιταλιστική ανάπτυξη;

Μπορείς να είσαι υπέρ της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία και στο Φάρμακο, δηλαδή να τα αντιμετωπίζεις ως εμπορεύματα για κέρδος, και να υποστηρίζεις - όπως η τρικομματική κυβέρνηση - ότι το πρόβλημα είναι οι σπατάλες και η διαφθορά, που είναι αποτελέσματα του διεφθαρμένου κοινωνικού συστήματος, αφού οι εργαζόμενοι, που παράγουν τα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό, τις υπηρεσίες Υγείας, να μην μπορούν να τα αξιοποιήσουν, αλλά και να αποκλείονται τελείως γιατί μεσολαβεί το κέρδος και οι πληρωμές; `Η να υποστηρίζεις (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα) ότι θα βάλεις κανόνες στους επιχειρηματίες, οι οποίοι θα μεταμορφωθούν και θα γίνουν φιλάνθρωποι; Πού έγινε αυτό;

Απέναντι σε αυτή την τραγική, επικίνδυνη κατάσταση, που διαμορφώνεται για την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους υγειονομικούς και τονίζει την ανάγκη να αντιστοιχήσετε τις διεκδικήσεις σας στη βάση των σύγχρονων αναγκών σας. Το μόνο που περιμένει τους εργαζόμενους είναι η μόνιμη εξαθλίωση, η υπονόμευση της υγείας τους και της ζωής τους, με την όποια μορφή διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ο λαός δεν έχει να κερδίσει ούτε από τον επιχειρηματικό δημόσιο τομέα που αναπτύσσεται, ούτε από τα διάφορα δίκτυα δήθεν φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης που στήνονται σχεδιασμένα για να διαχειριστούν τη φτώχεια, να απαλλάξουν το κράτος από την ευθύνη του, με παροχή υπηρεσιών για εξαθλιωμένους και στόχο την ενσωμάτωση των κοινωνικών αντιδράσεων.

Διέξοδος για το λαό από την κρίση, σημαίνει να δυναμώσει η λαϊκή συσπείρωση και πάλη των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και νεολαίας σε Λαϊκή Συμμαχία, που θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της παραγωγής και της οικονομίας με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με εργατική - λαϊκή εξουσία, που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στην Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, με αξιοποίηση των σύγχρονων κατακτήσεων της επιστήμης και της τεχνολογίας, για καθολική και δωρεάν πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση χωρίς πληρωμές από τους ασθενείς, είτε άμεσα είτε μέσω ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και θα διεκδικεί τώρα άμεσα λήψη μέτρων ώστε:

- Ολοι να έχουν βιβλιάριο Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Κατάργηση τώρα, κάθε πληρωμής και συμμετοχής για όλους σε ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

- Καμία περικοπή στις παροχές.

- Κατάργηση τώρα όλων των εισφορών στον κλάδο Υγείας.

- Προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

- Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - φάρμακο, συλλογική ή ατομική.

- Πανελλαδικό δημόσιο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας με έμφαση στην πρόληψη.

- Κρατική φαρμακοβιομηχανία και χορήγηση δωρεάν όλων των φαρμάκων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ