Τετάρτη 4 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Συσπειρώνονται οι αγρότες...

Πληθαίνουν οι αποφάσεις ένταξης στην ΠΑΣΥ των ΔΣ αγροτικών συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας

Πληθαίνουν οι αποφάσεις ένταξης στην Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), που παίρνουν τα διοικητικά συμβούλια δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων αγροτικών συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων της Θεσσαλίας.

Την ένταξη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας στην ΠΑΣΥ αποφάσισε σε συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιό της. Αποφάσεις ένταξης στην ΠΑΣΥ πήραν ομόφωνα και τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων. Υπενθυμίζουμε ότι ανάλογη απόφαση ένταξης στην ΠΑΣΥ έχει πάρει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Σε ανακοινώσεις για τις αποφάσεις τους οι αγροτικές συνδικαλιστικές και συνεταιριστικές οργανώσεις επισημαίνουν πως η διακήρυξη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ΠΑΣΥ κινείται στην ίδια κατεύθυνση με τις διεκδικήσεις, τόσο σε νομαρχιακό όσο και σε πανθεσσαλικό επίπεδο, σύμφωνα με τα ψηφίσματά τους. Καταγγέλλουν, επίσης, την αρνητική στάση των τριτοβάθμιων οργανώσεων (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ), που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, καθώς και για την τεράστια ευθύνη που φέρουν για τον εκφυλισμό του αγροτικού κινήματος πανελλαδικά και την εχθρική στάση που κράτησαν και κρατούν απέναντι στους αγώνες των αγροτών. Υπογραμμίζουν, δε, πως έλαβαν υπόψη τους την ίδια ταυτότητα των προβλημάτων των μικρομεσαίων αγροτών, την ανάγκη για ενιαία αντίσταση και αιτήματα και συντονισμού του αγώνα για πιο αποτελεσματική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων των αγροτών, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στις ανακοινώσεις τονίζεται πως η ΠΑΣΥ δεν έρχεται να δημιουργήσει μια τρίτη Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ούτε μια παράταξη με μέλη, προσθέτοντας πως μοναδικός στόχος της είναι να συντονίζει τον αγώνα πανελλαδικά, να καθοδηγεί από τα προβλήματα και τα αιτήματα των αγροτών και να καθοδηγήσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των αγροτών, των Συντονιστικών Επιτροπών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Συνεταιρισμών, των Ομοσπονδιών και των Ενώσεων. Και επισημαίνουν πως οι Σύλλογοι και οι Συνεταιρισμοί παραμένουν μέλη των ομοσπονδιών και ενώσεων και οι ενώσεις και οι ομοσπονδίες μέλη των συνομοσπονδιών. Καταλήγοντας, καλούν τα ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και των Συνεταιρισμών να συζητήσουν τη διακήρυξη της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Αγροτική Συσπείρωση και ν' ενταχθούν σ' αυτή για καλύτερα αποτελέσματα στους αγώνες.

Αποφάσεις ένταξης στην ΠΑΣΥ πήραν, επίσης, τα Διοικητικά Συμβούλια των Αγροτικών Συλλόγων Μητρόπολης, Σέκλιζας, καθώς και του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Σέκλιζας Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ