Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ

Απαιτούν καθολικό επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους, για όλο το διάστημα της ανεργίας

Τρία βιοτεχνικά σωματεία της Αθήνας πραγματοποιούν σήμερα αγωνιστική παρέμβαση για το κρίσιμο θέμα της επιδότησης ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων, αντιστεκόμενα στο στρεβλό αποτέλεσμα των κυβερνητικών «αλχημειών» που έχουν ως αποτέλεσμα να το στερηθούν, τελικά, χιλιάδες μικροί ΕΒΕ που το έχουν ανάγκη, αλλά και το δικαιούνται ουσιαστικά. Τα τρία σωματεία, η Ενωση Σιδηροαλουμινοβιοτεχνών Αθήνας, το Σωματείο Βιοτεχνών Ταπετσαρίας Αττικής και η Συντεχνία Επιπλοποιών Ξυλουργών και Βιοτεχνών Αθήνας και Περιχώρων καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας, σήμερα Πέμπτη 21 του Μάρτη, στις 8 το πρωί, στα κεντρικά γραφεία (Ακαδημίας 22) του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

Στο αγωνιστικό τους κάλεσμα σημειώνουν: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει και αποπροσανατολίζει τους μικρούς βιοτέχνες και ελεύθερους επαγγελματίες συστηματικά, μια με το ΕΣΠΑ, τώρα με το επίδομα ανεργίας που ούτε καν αυτό το μικρό ποσό των 360 ευρώ δε δίνουν στους συναδέλφους μας που αναγκάζονται να κλείσουν το μαγαζί τους μην αντέχοντας τα αβάσταχτα χρέη, καθώς σύμφωνα με τη υπουργική απόφαση για χορήγηση επιδόματος ανεργίας από 3 έως 9 μήνες μόνο, τα κριτήρια που τίθενται από το υπουργείο Εργασίας είναι ιδιαίτερα αυστηρά και περιοριστικά.

Δηλαδή, από τους δεκάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους τα τελευταία χρόνια, είναι ζήτημα εάν θα πάρουν επίδομα ελάχιστοι. Εξαιρούν όσους έχουν οφειλές στο ασφαλιστικό τους Ταμείο, ακόμα και αν έχουν κάνει ρύθμιση. Αυτό και μόνο αποδεικνύει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Ενα άλλο εμπόδιο που βάζει η υπουργική απόφαση είναι τα εισοδηματικά κριτήρια. Το συνολικό καθαρό εισόδημα των δύο οικονομικών ετών που προηγούνται της υποβολής της αίτησης να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 20.000 ευρώ και το συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αθροιστικά το ποσό των 30.000 ευρώ».

Τα σωματεία απαιτούν:

  • «Καθολικό επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όσο χρόνο είναι άνεργοι.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
  • Αξιοποίηση όλου του ποσού του ειδικού λογαριασμού, για τους ανέργους».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ