Τρίτη 3 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
Συνέχεια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων

Με ξεχωριστές ανακοινώσεις τους, τόσο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) όσο και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλουν ως συνέχεια και συνέπεια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, που εκτελούνται στα Βαλκάνια, τη σύλληψη του πρώην Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς και καλούν τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα σχέδια αυτά. Οι δύο ανακοινώσεις των ελληνικών μαζικών φορέων έχουν ως εξής:

Η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:

«Η σύλληψη και φυλάκιση του Σλ. Μιλόσεβιτς από τη γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, συνοδευόμενη με τους άμεσους πανηγυρισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, αποτελεί συνέχεια και συνέπεια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την περαιτέρω διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την επιβολή της κυριαρχίας της "νέας τάξης" στους λαούς.

Είναι τραγικό και ταυτόχρονα εξοργιστικό να συλλαμβάνεται με διάφορα προσχήματα ο ηγέτης μιας χώρας, που υπερασπίστηκε την εθνική της ανεξαρτησία, με απαίτηση και εντολή εκείνων που είναι υπεύθυνοι για έναν εγκληματικό πόλεμο και τη σφαγή των βαλκανικών λαών.

Με την ενέργεια αυτή οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να αντιστρέψουν και να ανατρέψουν κάθε έννοια δικαίου και να νομιμοποιήσουν τον παράνομο και βρώμικο πόλεμο που εξαπέλυσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας. Επιχειρούν να νομιμοποιήσουν και με αυτόν τον τρόπο το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ, που εκτός των άλλων δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του να εξαπολύει πολέμους. Ταυτόχρονα, θέλουν να τρομοκρατήσουν τους λαούς με την προειδοποίηση πως όποιος αντιστέκεται, όχι μόνο θα συντρίβεται, αλλά θα δικάζεται κιόλας από τα δικαστήρια τα οποία βρίσκονται κάτω από τον έλεγχό τους.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία συμμετείχε ενεργά σε όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ, στα σχέδια αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης της Γιουγκοσλαβίας, υποκριτικά σήμερα δηλώνει πως η σύλληψη του Μιλόσεβιτς αποτελεί "εσωτερική υπόθεσή της".

Κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται πως με την παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και με κυβερνήσεις των χωρών τους στην υπηρεσία του, οι λαοί οδηγούνται στο σφαγείο του πολέμου και στην υποδούλωσή τους. Ο ενωμένος αντιΝΑΤΟικός αγώνας των βαλκανικών λαών είναι ο μόνος δρόμος για να αναχαιτιστούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Οι λαοί δεν πρέπει να αποδεχτούν τη "δικαιοσύνη" των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά με τον αγώνα τους να τους δικάσουν και να τους καταδικάσουν, ανατρέποντας τη "νέα τάξη πραγμάτων" και τους υπηρέτες της».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταδικάζει τη σύλληψη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, που έγινε κατ' απαίτηση των Αμερικανών και των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Η σύλληψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο μεγάλος κίνδυνος για τους λαούς και τα προοδευτικά κινήματα στα Βαλκάνια είναι η νέα ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και οι εκφραστές της, που βομβαρδίζουν χώρες, σκοτώνουν λαούς, δολοφονούν το περιβάλλον, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όποιον δε δέχεται να γίνει άβουλο όργανό τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα των εργαζομένων να καταγγείλουν τη σύλληψη του Σλ. Μιλόσεβιτς και να ενισχύσουν τον αγώνα του λαού μας ενάντια στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Να καταδικάσουν ταυτόχρονα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δίνει "γην και ύδωρ" στους ιμπεριαλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ